Petra Entius

Petra is een resultaatgerichte projectmanager met een sterk analytisch en conceptueel vermogen die bewezen heeft lastige projecten te kunnen managen en succesvol af te ronden. Ze beweegt zich gemakkelijk tussen diverse niveaus in de organisatie. Zij werkt sinds 2015 bij KWD. Wat zijn haar persoonlijke ervaringen met KWD?

 
 

KWD in een radiospot

Nooit gedacht dat een reclamespot mij naar een nieuwe baan zou leiden. Maar dat gebeurde dus wel! De spot van KWD wekte mijn interesse, die toenam bij het bestuderen van de website. Enkele uren later verstuurde ik mijn brief en cv en vanaf dat moment werd ik meegetrokken in de energie en ondernemendheid van het bedrijf. Binnen 3 dagen had ik een kennismakingsgesprek. In de tweede ronde mocht ik laten zien wat ik kan en waar ik voor sta, onder andere door het doen van testen en door te presenteren aan een kritisch KWD panel. Een zware middag maar ook een bevestiging van het professionaliteitsniveau waar KWD voor staat. Nog geen week later volgde het gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Het sprak mij aan dat de filosofie ‘Kunnen, Willen, Durven’ als rode draad door het bedrijf en het handelen van de mensen loopt . Zodra je binnenstapt, heb je het gevoel onderdeel te zijn van een hechte professionele familie. En daar wilde ik graag bij horen.

Vertrouwen en verantwoordelijkheid

Eén van de dingen die mij opviel, was het volledige vertrouwen dat je krijgt in zelfstandig werken en verantwoordelijkheid nemen voor je klantopdracht. Dat voelde ik als belangrijke steun in de rug toen ik naar mijn eerste opdracht ging: het inrichten van een programma- en projectorganisatie bij PostNL. “Heel veel plezier en succes met je opdracht, doe waar je goed in bent, en vraag indien nodig hulp aan je collega’s”. Dat was de boodschap die ik meekreeg. Want je kunt altijd gebruik maken van de kennis van de collega’s. Het werkt voor mij erg fijn dat ik bijvoorbeeld een hulpvraag in de e-mailgroep kan sturen, waarbij ik binnen een paar uur diverse antwoorden krijg op mijn vraag. In mijn geval waren dat inspirerende filmpjes voor een training, een set slides met graphics over MSP en een collega die een middag met me ging zitten om mijn plannen door te nemen en daarbij zijn expertise over PMO’s met me deelde.

Samen een bedrijf runnen

Wat ik bijzonder mooi aan KWD vind, is dat we met zijn allen het bedrijf runnen. We zijn samen verantwoordelijk voor onze bedrijfsresultaten, waarbij we geen ondersteunende stafafdelingen nodig hebben. Die taken voeren wij met zijn allen uit. Hoe modern! Ik heb gemerkt dat dit echt de saamhorigheid vergroot, en dat we elkaar ook altijd verder willen helpen. Zelf was ik dit jaar verantwoordelijk voor het regelen van KWD’s sponsoractiviteiten op de IPMA Projectmanagement Parade. Ik heb diverse collega’s benaderd om interactieve workshops tijdens de Parade te houden, onze stand op te bouwen en af te breken, als bemanning bij de stand te staan, en dit alles op onze sociale kanalen te promoten. Een keer vragen, en de collega’s stonden voor me klaar. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Cases waar Petra Entius aan werkte

Wil jij werken bij KWD?

Ben jij een ervaren projectmanager? Weet jij in moeilijke omstandigheden samen met je opdrachtgever en je team successen te behalen in complexe projecten?

Solliciteer nu!