Erik Ruijs

Erik kwam al vrij snel na de start van KWD in dienst. Hij heeft brede ervaring in diverse projecten binnen grote organisaties. Erik heeft de groei van KWD meegemaakt en ziet dat we op de goede manier ook klein zijn gebleven.

 
 

Verantwoordelijkheid en variatie

In onze opdrachten krijg je veel verantwoordelijkheid. Vaak trajecten die al jaren lopen en die tot een succesvol einde moeten worden gebracht. Bijvoorbeeld ICT trajecten bij grote financiële instellingen maar ook vernieuwende projecten zoals een geografisch informatie systeem voor een Belgisch distributiebedrijf. Of een nieuw functiehuis bij een grote verzekeraar. Bij één van mijn laatste projecten heb ik samen met een collega een kort onderzoek gedaan naar de actuele situatie van het project en naar de te nemen stappen. Daarmee hebben we gezamenlijk een basis gelegd om het project succesvol en op tijd af te ronden.

Plezierig samenwerken

Het starten van complexe opdrachten doe je vaak met z’n tweeën. Doel daarvan is snel een beeld te krijgen van de situatie en gezamenlijk een aanpak te bedenken. Het voordeel daarvan: als je later in het traject behoefte hebt om te sparren is er minimaal één andere collega die de situatie ook kent.

Het gebeurt regelmatig dat je tijdens een project in de buurt zit van een collega. Zo was ik tijdens een van mijn opdrachten samen met een collega verantwoordelijk voor een groot programma. We konden elkaar scherp feedback geven. Heel waardevol. Immers: feedback op basis van een waarneming uit de praktijk is nog effectiever dan door een collega die op kantoor een coach-gesprek met je voert.

Samen hebben we veel voor elkaar gekregen. Wat mij zeer aanspreekt is dat we langzaam groeien, en klein blijven. In een klein, “eenvoudig” kantoor. We zitten toch bij onze klanten. En hebben we een grote ruimte nodig, dan huren we die wel. We geven het geld liever uit aan een vakdag met klanten.

Met elkaar vormen we KWD

Wat mij zeer aanspreekt is dat we met elkaar KWD vormen. Ieder levert op zijn of haar manier een bijdrage. Zo heb ik in het verleden eens de website vernieuwd. Meer recent fungeer ik als begeleider van een aantal jongere collega’s. Ook ben ik in de gelegenheid geweest om één van onze uitjes te organiseren. Een combinatie  van werksessies en elkaar uitgebreid spreken, het gaat uiteindelijk toch over werk. Want dat hoort ook bij KWD: kennis willen delen en samen leuke dingen doen.

Waarom KWD?

Waarom heb ik eigenlijk de overstap naar KWD gemaakt zo’n 14 jaar geleden? Ik werkte toen voor een grote software- en consultancy-firma en werd benaderd door een oud-collega. KWD was net begonnen. Wat mij aansprak waren de normen en waarden waaruit men, bewust en onbewust, werkte. Onderling redelijk zijn. Het feit dat ik nu ruim 14 jaar KWD’er ben geeft wel aan dat we het samen volledig hebben waargemaakt.

Cases waar Erik Ruijs aan werkte

Wil jij werken bij KWD?

Ben jij een ervaren projectmanager? Weet jij in moeilijke omstandigheden samen met je opdrachtgever en je team successen te behalen in complexe projecten?

Solliciteer nu!