Emil van der Wal

Emil was op zoek naar een nieuwe omgeving waarin hij zich verder kon ontwikkelen. Samen kon werken met vakgenoten en toch volledig zelfstandig kon zijn. Dit heeft hij gevonden bij KWD. KWD’ers zijn actief en betrokken en werken samen aan resultaat met ruimte voor ontspanning.

 
 

Professionele organisatie

Vanuit mijn IPMA activiteiten en het bijwonen van verschillende lezingen over de jaren heen, had ik KWD leren kennen als een professionele organisatie met zeer ervaren en leuke medewerkers. Tijdens de Projectmanagementparade van 2013 raakte ik aan de praat met Gerard. We kwamen allebei tot de conclusie dat KWD weleens de juiste match kon zijn. Na gesprekken met verschillende toekomstige collega’s, noemden ze ook wel de sollicitatieronde, wist ik het: deze club past bij mij en ik ga me hier zeker thuis voelen. Ik mocht uiteindelijk ook voor KWD komen werken.

Op de website had ik aan de case-stories al gezien dat er serieuze projecten gedaan werden en dat sprak mij ook aan. Net weer anders en uitdagender dan bij mijn toenmalige werkgever. En ik krijg ook alle vrijheid om die naar eigen inzicht in te vullen. Lukt dat niet, dan vraag ik mijn collega’s om ‘te sparren of even mee te denken’.

Jezelf ontwikkelen

Ontwikkelen doe je zelf en de mate waarin je daarvoor openstaat is bepalend voor hoe je jezelf ontwikkelt. Mijn collega’s hebben veel ervaring op heel veel verschillende gebieden en als ik het even niet weet, spar ik met ze om weer een stap verder te komen. Ik gebruik graag goede ideeën en bewezen prestaties, waar ik dan weer die dingen uithaal die het beste bij mij en mijn projecten passen.

Natuurlijk is het belangrijk dat je zorgt dat je bijblijft met de laatste ontwikkelingen. KWD biedt je de ruimte middels ‘basis’ certificeringen als IPMA, Prince2, Agile en MSP, maar ook door presentatietrainingen en specifieke trajecten voor je persoonlijke ontwikkeling. Alles is mogelijk. Zelf houd ik mijn kennis op peil met een mix van certificeringen, IPMA bijeenkomsten, kennisdeling (intern en extern) en internet om mijn kennisniveau op peil te houden. Dat werkt voor mij het beste en die ruimte krijg ik ook.

Interessante arbeidsvoorwaarden

Naast de enorme kennis en ervaring waar we als KWD over beschikken, is het ook een leuk en hecht team. Alle bedrijven beloven goede arbeidsvoorwaarden, maar KWD doet net even wat extra bijzondere dingen voor ons. Eens per kwartaal hebben we onze zogenaamde ‘vakdagen’ met alle collega’s. Op de eerste dag starten we dan met een teambuildingactiviteit in de middag, waarna we gezellig samen ergens eten, borrelen en overnachten. Het programma van de tweede dag staat helemaal in het teken van kennisdelen. Daarbij kan het gaan over een project, een thema uit ons vak of we testen bijvoorbeeld een workshop voordat we die met klanten gaan doen. Er zijn periodieke kennissessies, hulp bij de start van je project of tijdens je project. Ook zijn er jaarlijks teambuilding-activiteiten. In de afgelopen jaren zijn we onder andere in Keulen, Nice en Mallorca geweest. In 2016 stond Verona op de agenda en konden onze partners ook mee.

Cases waar Emil van der Wal aan werkte

Wil jij werken bij KWD?

Ben jij een ervaren projectmanager? Weet jij in moeilijke omstandigheden samen met je opdrachtgever en je team successen te behalen in complexe projecten?

Solliciteer nu!