Inzicht door Integratie

Bas van der Meijden

Vanwege de snelle groei van Sator door verschillende overnames, is besloten om een aantal financiële afdelingen te integreren. Resultaat is een gecentraliseerde afdeling die werkt met één ondersteunend software pakket.  Na de integratie konden de business nieuwe inzichten worden geboden met gestandaardiseerde rapportages en werd een verdere stroomlijning van processen en de organisatie mogelijk.

Raad & Bijstand bij IT-project Raad voor Rechtsbijstand

Bas van der Meijden

Rijksoverheid wil grote IT-projecten toetsen op risico’s en slaagkans voorafgaand aan realisatie. Een door deskundigen opgesteld CIO oordeel is een van de nieuwe instrumenten hiervoor. Hoe doe je dat?

Meer tijd voor de zorg

Bas van der Meijden

Zorgverleners in de thuiszorg zijn veel tijd kwijt aan hun administratie. PrivaZorg ondersteunt haar zelfstandige zorgverleners (zzp-ers) met innovatieve oplossingen zodat zij hun tijd kunnen besteden aan hun passie: de zorg voor hun cliënten in plaats van aan administratieve handelingen.

Neerzetten scaled agile software fabriek

Bas van der Meijden

De applicatie waarin de NS haar landelijke materieelplanning maakt is dringend aan vervanging toe. Het project loopt al een tijdje maar door diverse scope discussies was er  onvoldoende zicht op het halen van de deadline. Toch is het gelukt het project op de rails te krijgen!

Vernieuwing van de informatievoorziening, noodzakelijk! (deel 3)

Bas van der Meijden

Nadat in 2013 Miljoenen euro’s te veel zijn uitgekeerd aan de WKB, heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten het organisatie onderdeel Belastingen op de schop te nemen.  De focus moet weer terug naar een ‘robuust en betrouwbare’ organisatie en informatievoorziening. 

Big Data: 20 Miljoen Product Marketing alerts per jaar

Bas van der Meijden

Elsevier werkt wereldwijd samen met experts om world-class content te realiseren die vernieuwend en innovatief is voor de Health Care markt. Elsevier wil de huidige gefragmenteerde product marketing berichten naar eindgebruikers vervangen door één oplossing en de adoptie van een marketing framework met marketing programs die gericht zijn op de customer journey.

Software delivery op orde; software klaar terwijl u wacht

Bas van der Meijden

De inspanningen van Erik hebben een groep gemotiveerde developer-teams opgeleverd, die in staat is om op elk moment van de dag een software release op te leveren. Voorheen duurde het maken van een release minimaal anderhalve dag en oplevering vond elke twee weken plaats. Daartoe heeft hij het team geïnspireerd tot groei in samenwerking en heeft hij nieuwe software voortbrengingmethodieken …

Nieuw ICT distributielandschap voor Pakketten

Bas van der Meijden

Het ICT distributielandschap van PostNL Pakketten is verouderd. De kosten zijn hoog, de time to market is lang, het systeem kan de groei van pakkettenvolumes niet meer aan, en de handterminals van pakketbezorgers vallen steeds vaker uit. Hoog tijd dus voor een vernieuwingsslag. Maar hoe pak je dat aan? En hoe zorg je ervoor dat de winkel gewoon open blijft? …

Uitrol Pagode

Bas van der Meijden

Pagode is een project waarin vrijwel het gehele IT landschap met betrekking tot de bedrijfsvoering van het Tijdgebonden Netwerk (onderdeel van PostNL) opnieuw is opgebouwd. Doel was een nieuw landschap dat ‘fit for the future’ was. Om dit te realiseren is een nieuw TransportManagementSysteem (TMS) ontwikkeld en zijn de planningssoftware en de handheld van de chauffeurs volledig opnieuw ontworpen. Hiervoor is ook het serverlandschap aangepast en …