Vanuit niets naar gepubliceerde aanbesteding in een maand

Bas van der Meijden

Stel, je wilt dit jaar nog software selecteren en implementeren voor je financiële administratie en inkoop. Het is al februari en de tijd die overblijft voor de implementatie is de tijd die overblijft na aanbesteding. Zaak dus om een snelle en toch gedegen aanbesteding op poten te zetten.

KPN programma VoLTE, razendsnel bellen over 4G

Bas van der Meijden

KPN heeft als eerste in Nederland 4G bellen in de mobiele wereld geïntroduceerd. Deze techniek wordt door steeds meer operators over de hele wereld gebruikt en brengt een verbetering in de klantbeleving. Belangrijkste verbeteringen voor de klant zijn onder andere zeer korte tijd om een gesprek op te zetten (minder dan 4 seconden) een betere spraakkwaliteit en de mogelijkheid gelijktijdig …

Succes en wrijvingen in internationaal veranderproject

Bas van der Meijden

Sodexo Nederland heeft veel geïnvesteerd in processen en systemen voor facilitaire diensten aan klanten als KLM en KPN. Sodexo heeft als wereldwijde doelstelling dat alle landen uniform gaan werken met IBM-applicatie Maximo. De invoering van Maximo bij een Nederlandse klant is echter mislukt. Sodexo vraagt KWD om de invoering van Maximo bij een nieuwe klant te leiden.

Uniformeren processen

Bas van der Meijden

Onderwijsgroep Tilburg verzorgt met ruim 1.500 medewerkers, middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) voor ruim 13.000 studenten.

Consolidatie Identity Management

Bas van der Meijden

RWE is één van de grootste Europese leveranciers van energie. Door overnames van verschillende bedrijven waaronder nPower in Engeland en Essent in Nederland is een veelheid van verschillende processen en systemen rondom Identiteitsmanagement (IDM) ontstaan. RWE wil deze uniformeren en centraliseren bij het Duitse IT bedrijf. Geen eenvoudige opgave, bleek uit het feit dat het project meerdere herstarts kende.

Overstap VO naar MBO beter in beeld!

Bas van der Meijden

Binnen de regio Amsterdam maken jaarlijks ruim 7000 leerlingen de overstap van het Voortgezet Onderwijs (VO) naar het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO). Om deze overstap goed te kunnen volgen en hiermee voortijdige schoolverlating van deze leerlingen te voorkomen, heeft KWD in opdracht van de RMC-regio de overstapmonitor van Intergrip geïmplementeerd.

Vernieuwing van de informatievoorziening, noodzakelijk! (deel 2)

Bas van der Meijden

Nadat in 2013 Miljoenen euro’s te veel zijn uitgekeerd aan de WKB, heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten het organisatie onderdeel Belastingen op de schop te nemen.  De focus moet weer terug naar een ‘robuuste en betrouwbare’ organisatie en informatievoorziening

ERP-fundament voor groei

Bas van der Meijden

Koninklijke Auping bv is dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, heeft meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Om groei te faciliteren heeft Auping een ambitieus business- en ICT-programma gestart om haar omnichannel strategie te realiseren.  KWD heeft Auping geholpen met het realiseren van de eerste baanbrekende stap in dit programma. 

Er komt heel veel kijken bij het outsourcen van de digitale werkplek.

Bas van der Meijden

Om ‘the best digital airline’ te zijn en te blijven is het cruciaal om ICT goed toe te passen en te organiseren. Zowel voor de klant als alle medewerkers. De IT organisatie wil regie voeren op deze ‘nieuwe’ IT en integraal onderdeel uitmaken van de organisatie. Daartoe is een digitaal transitietraject opgestart. Dit project betreft de eerste grote stap in het …