Beeldvorming en vakmanschap

Interne vakdag KWD

Als KWD-ers zijn we dan wel collega’s maar tijdens ons werk zijn er maar weinig van ons die direct samenwerken met een KWD collega. Daarom komen we in het kader van vakontwikkeling en teambuilding een aantal keer per jaar bij elkaar. Dit keer op de prachtige locatie van Chateauform in Heemstede. Het thema van onze interne vakdag was dit keer beeldvorming en vakmanschap.

 

Ik wil resultaat!

Tijdens de vakdag van 25 maart 2022 stond de kerncompententie Beeldvorming centraal. Projectmanagers die bewust omgaan met het beeld dat zij bij anderen creëren weten beter en sneller vertrouwen te winnen. Meer vertrouwen leidt tot meer krediet, meer geloofwaardigheid, minder discussie, snellere besluitvorming etc. Allemaal zaken die bijdragen aan het verkrijgen van een goed projectresultaat.

Meer hierover lees je in het KWD boekje “Ik wil resultaat”.

Zakelijk tekenen

We startten de vakdag donderdagmiddag met de teambuilding. In het kader van beeldvorming werden we door Aafke van Studio Pen meegenomen in de wereld van het zakelijk tekenen.

Geïnspireerd door Aafke leerden we in korte tijd hoe we onze communicatie eenvoudig kunnen verrijken met zelf getekende beelden.

Je hebt maar 1 kans voor een eerste indruk

Op vrijdag startten we de dag met een prikkelende sessie van Esther van Rijswijk, die ons mee nam in de fysieke uiting van beeldvorming. Hoe kom je over, welke indruk laat je achter. Iets waar je niet altijd bewust mee bezig bent en daarom eens goed om bij stil te staan.

Kennis Delen

Na de plenaire start konden de KWD-ers deelnemen aan diverse sessies.

In het kader van Kennis Delen gingen Luuk Ketel en André Pals met collega’s in gesprek over het beeld op andere samenwerking met DevOps. Mathijs Rauwenhoff en Saskia Giebels gingen dieper in op de beelden van KWD-ers van Beeldvorming. Petra Entius nam ons mee in de gezamenlijke beelden op het project via canvassing. En Jean-Paul van Vliet lichtte zijn onderzoek toe, over de rol van de projectleider bij Portfoliomanagement.

De dag werd afgesloten met een kijkje in de keuken bij onze collega Mathijs Rauwenhoff, tijdens zijn opdracht bij BiBio. Meer lezen over de opdracht van Mathijs bij BiBio, lees de Case story: Verdubbel de output van het medicijn BCG.

Blogdetails

28-03-2022
Artikelen
  • Mignon Maissan

    Senior Projectmanager

    Gedreven met een duidelijke doelstelling, resultaatgericht mét oog voor haar omgeving. Bewezen succesvol op het snijvlak tussen de organisatie, operatie en ICT. Analytisch, doortastend, verbindend en pragmatisch komt Mignon tot de kern van een probleem en tot realistische oplossingen.

    Meer over Mignon Maissan

  • Mignon Maissan

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht