Grootschalig uit de bocht vliegen met agile?

Het is zo gebeurd maar kan ook voorkomen worden

Door grootschalig agile werken in de praktijk ontstaan inmiddels de eerste dossiers waarbij agile projecten gigantisch mislukken. Veelal komt dit doordat met de introductie van agile ook alle Beheersmatigheid van de kar valt. En ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.

 

Gerard Meijer en Rini van Solingen laten in een tweeluik op de site en in het magazine van AG Connect zien wat de oorzaken zijn van falend agile in grote projecten. En uiteraard helpen ze je ook op weg met interventies om dit falen aan te pakken.

Deel I: De onderliggende oorzaken van falend agile

Fullscreen Mode

 

Deel II:  Interventies om beheersmatigheid toe te voegen

Fullscreen Mode

 

Hulp nodig?

Herken je de geschetste problemen binnen jouw organisatie en heb je hulp nodig? Of wil je juist voorkomen dat je met deze problemen te maken krijgt? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in  gesprek.

Agile geschikt/ongeschikt

Wil jij weten of jouw organisatie geschikt is voor agile? Lees dan ons boekje Agile geschikt/ongeschikt. Je kunt ook een test in de KWD-app invullen: is mijn organisatie agile geschikt of ongeschikt? De KWD-app is te vinden in de App-store en Google Play store.

Over de auteurs

Gerard Meijer is project-/programmamanager en directeur bij KWD Resultaatmanagement. Hij is auteur van meerdere boekjes in de KWD-Reeks en, samen met Rini van Solingen, medeauteur van het nog uit te brengen boek van KWD Resultaatmanagement over wat er ‘beyond agile’ verwacht kan worden.

Rini van Solingen  is CTO bij Prowareness We-On en deeltijdhoogleraar aan de TU Delft. Hij is auteur van meerdere (agile) boeken en spreker op o.a. de KWD Vakdag.

Blogdetails

02-10-2020
Publicaties

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht