KWD Teambuilding 2019

Ieder jaar (eind september of begin oktober) gaan we met alle medewerkers van KWD op teambuilding. Twee dagen los van projecten, agenda’s, deadlines en even alleen maar aandacht voor elkaar. Tijd om weer eens met elkaar te praten over andere zaken dan werk, in een omgeving die het samenzijn en het onderlinge contact volop mogelijk maakt.

 

Waar tot voor kort nog zonnige zuidelijke oorden werden bezocht voor de teambuilding, kiezen we de laatste jaren voor bestemmingen dichterbij huis. Ook bij KWD omarmen we duurzaam ondernemen. En daarnaast besteden we de lange wachttijden op de luchthaven liever aan leukere activiteiten met elkaar. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld de heenreis gekoppeld aan een puzzelrit.

De organisatie

Ongeveer een jaar van tevoren komt het organisatiecomité bestaande uit Sabine Coumans, Erik Ruijs en Petra Entius bij elkaar. Inmiddels een goed-geoliede machine, voorzien van draaiboek en heldere taakverdeling.

Als eerste wordt gestart met het zoeken naar een geschikte locatie: voldoende kamers, lekker eten, huiselijk, exclusief voor KWD, mooie omgeving en leuke activiteiten om te ondernemen. Dit jaar viel de keuze op Zuid-Limburg: De Winselerhof in Landgraaf. Zij voldeden als locatie aan alle eisen en waren daarnaast zeer behulpzaam en creatief in het vormgeven van het event en de banqueting.

Totstandkoming

Als de locatie staat, begint de vormgeving van het programma. Een aantal onderdelen staan vast, zoals de vergadering na de puzzelrit over feiten en cijfers van KWD en de borrels en diners op beide dagen. De rest krijgt zijn vorm door uitgebreid te speuren op internet, (telefonische) brainstormsessies, een bulk aan WhatsApp teambuilding berichten en ga zo maar door. Nadat de contouren van het programma helder zijn, het budget is opgesteld, en de keuzes voor de activiteiten zijn gemaakt, wordt alles op locatie bekeken en doorgesproken en dit jaar werd ook de puzzelrit nagereden. Dit om de iedereen te ontzorgen en te voorkomen dat we voor verrassingen komen te staan.

Een belangrijk onderdeel van de organisatie is de communicatie naar de collega’s. Deze loopt als een rode draad door het draaiboek. Het begint met enthousiasmeren, deelname opvragen, wensen verzamelen, opgave voor het keuzeprogramma, carpoolteams inventariseren en het versturen van het programmaboekje.

Het programma

En dan is het eindelijk zo ver, en start de teambuilding op verzamelpunt Kasteel Heeze. Onder het genot van een kop koffie en iets lekkers krijgen de teams de instructies voor de puzzelrit om zo vier uur later bij de Winselerhof te arriveren. Nadat iedereen is ingecheckt en voorzien is van een drankje, start het formele programma, dat overgaat in een diner. Voor sommige collega’s eindigt dan de avond, terwijl anderen zich vermaken in de bar en met karaoke.

Op vrijdag staat ’s ochtends het grotmountainbiken op het programma waarvoor we 60 meter afdalen in de mergelgrotten. Na een heerlijke picknick lunch splitst de groep. De sportievelingen gaan fietsen door het mooie heuvelachtige landschap en bier proeven in Gulpen. De cultuurliefhebbers vertrekken naar Maastricht voor een stadswandeling en bezoek aan een vioolbouwer en een vlaaienmakerij.

Na de borrel en het diner in het Winselerhof wordt de teambuilding formeel afgesloten met de KWD pubquiz. Onder leiding van quizmaster Jervis Groeneveld, wordt onze kennis op vele gebieden getoetst. Naast strijd en hilariteit, is dit ook een mooi moment om het einde in te luiden.

Op zaterdagochtend na het ontbijt vertrekt een ieder weer naar huis, waarbij we gezorgd hebben voor een lekkere verrassing: 2 halve vlaaien om mee naar huis te nemen. Om, -samen met het thuisfront, nog even van Limburg na te genieten.

Net werken

Het is een mega-leuke klus (project) om dit voor je collega’s te mogen organiseren. Het geeft veel energie en voldoening om te zien dat hetgeen je hebt bedacht wordt omarmd door de collega’s. Wat je hiervoor nodig hebt?

Eigenlijk de skills die je dagelijks gebruikt als projectmanager: plannen & organiseren, samenwerken, stressbestendigheid, budgetteren & leiderschap. Met als extra toevoeging “zorgzaamheid”. Dit om alles in goede banen te leiden en het voor iedereen een mooie belevenis te laten zijn.

Blogdetails

30-10-2019
Blog
  • Petra Entius

    Projectmanager

    Een resultaatgerichte projectmanager met een sterk analytisch en conceptueel vermogen. Bedreven in het vertalen van strategisch beleid in praktische en haalbare stappen. Houdt haar team scherp door te blijven focussen op het doel. Managet graag projecten met een grote verandercomponent.

    Meer over Petra Entius

  • Petra Entius

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht