KWD Motorweekend

Van maart tot oktober zie je ze in drommen tegelijk richting de Duitse grens gaan, vaak op vrijdag, en op zondag maken ze de omgekeerde beweging: groepen motorrijders die een (lang) weekend in Duitsland gaan doorbrengen. Zo ook een groep KWD’ers die allemaal motorrijden als hobby beoefenen. Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd: het KWD Motorweekend.

 

Onze reis begint eigenlijk altijd al met de voorpret. In de speciale KWD Motorclub appgroep wordt al weken van tevoren zeer actief gesproken over de route ernaartoe, de rondritten ter plaatse en de geboekte accommodatie. De reis gaat ook dit jaar weer naar de Vulkaan Eifel. Een prachtig heuvelachtig gebied, gevormd door vulkanische activiteit, waar een mooie combinatie van bergen, heuvels, rivieren en plateaus het landschap domineren. De wegen zijn er goed onderhouden en het is relatief dicht bij Nederland. Ideaal voor motorrijders!

Verzamelen en gaan

Op vrijdagochtend spreken we af bij Total ‘Het Haasje’, langs de A2 onder Eindhoven. Vanaf daar rijden we gezamenlijk naar Van der Valk Maastricht om onze laatste reisgenoot te ontmoeten. Na koffie en Limburgse Vlaai vervolgen we onze weg, snelwegen vermijdend. Nu begint het echte motorrijden!

De route loopt via Belgisch Limburg door Les Hautes Fagnes naar Duitsland, waar we door het Nationalpark Eifel naar Gerolstein rijden. Onderweg stoppen we ergens in het grensgebied tussen Wallonië en Duitsland, waar Duits en Frans elkaar afwisselen op bewegwijzering en in plaatsnamen, om een pizza te eten bij een echte Italiaan. Je vraagt je soms af waar je nu bent….

In Duitsland wisselen kronkelende bergpassen en langgerekte wegen op de plateaus elkaar af. Je stijgt, rijdt van dorp naar dorp, daalt weer, enzovoorts. In de dorpen rijden we rustig, daarbuiten kan het gas er weer op. Je mag immers 100 buiten de bebouwde kom in Duitsland!

Een heel weekend genieten

Aan het eind van de middag bereiken we Gerolstein en rijden vervolgens door naar Daun, onze standplaats voor dit weekend. We slapen in een motorhotel, gerund door een Nederlands echtpaar. Er zijn veel van dat soort hotels in Duitsland. Vaak met een plek om de motoren veilig te stallen, altijd een gezellige bar en voldoende medemotorrijders om een gesprek mee aan te knopen. We bezoeken in Daun nog een restaurant voor de obligate schnitzel met Hefeweizen en doen nog een afzakkertje in het hotel. De vrijdag zit erop.

Op zaterdag rollen we na een stevig ontbijt de motoren weer uit de garage van het hotel. Het is een drukte van jewelste op de verzamelplaats. Motoren worden bekeken en besproken, ervaringen uitgewisseld en routes gedeeld. Er heerst altijd een gevoel van saamhorigheid bij motorrijders, waar je ze ook tegenkomt. De route vandaag is een rondrit van 225 kilometer, waar we de hele dag voor uittrekken. We stoppen dan ook regelmatig voor koffie, lunch of een welverdiend (alcoholvrij) biertje. Dat is dan ook meteen weer een gelegenheid om over te gaan tot het in het Duits welbekende ‘Benzin reden’, oftewel babbelen over alles wat met gemotoriseerd vervoer te maken heeft.

Gisteren kregen we al een voorproefje van het fraaie Duitse landschap; vandaag ervaren we dit nog meer. De route is afwisselend en we pakken ook nog een stuk van het fraaie gebied langs de Moezel mee, met haar wijnbouw langs de steile hellingen.

Moe maar voldaan

Aan het eind van de middag keren we moe maar voldaan terug bij het hotel. Na een verfrissende douche schuiven we aan bij de perfect georganiseerde BBQ, ook weer tussen de andere groepen motorrijders waar we de dag mee doornemen.

Op zondagochtend nemen we de toeristische route terug richting Nederland. We delen nog een keer een terrasje voor koffie en lunch en ’s middags verdeelt de groep zich. Een deel blijft nog even van de snelweg af en gaat in een rustig tempo terug. Een aantal anderen pakt de snelweg om iets eerder thuis te zijn. Een weekend met collega’s, met een gedeelde passie: de motor, is helaas weer voorbij.

Eenmaal thuis meldt iedereen zich weer in de KWD Motorclub appgroep en begint de voorbereiding op volgend jaar alweer in de vele berichten die volgen….

De KWD motorrijders bedanken ook langs deze weg nogmaals KWD voor het mede mogelijk maken van dit evenement!

Blogdetails

30-12-2019
Blog
  • Dennis Barendse

    Senior Projectmanager

    Een resultaatgerichte en gedreven projectmanager die pragmatisch en nuchter van insteek is. Offshoring trajecten en Agile projecten, vooral in de financiele dienstverlening, maken deel uit van zijn ruime ervaring. Vergeet nooit de mens achter de projectmedewerker en schakelt op alle managementniveaus.

    Meer over Dennis Barendse

  • Dennis Barendse

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht