Strand in Gstaad

De meeste Nederlanders zullen het Zwitserse dorp Gstaad in de Alpen kennen als wintersportplaats voor de welgestelden. Mogelijk ken je het ook als locatie voor toptennis, maar als locatie voor beachvolleybal zal het maar bij weinigen bekend zijn.
 

Beachvolleybal op hoog niveau

Zij die geïnteresseerd zijn in tennis kennen Gstaad misschien ook als stop op de ATP en WTA tours waar zowel Robin Haase als Kiki Bertens de afgelopen jaren successen hebben geboekt. De organisatie van deze tennistoernooien organiseert, voorafgaand aan de tennisevenementen, nóg een sporttoernooi op wereldniveau: de Gstaad Major. Een toernooi uit de hoogste categorie van de beachvolleybal world tour.

Sinds 2009 ben ik actief als internationaal scheidsrechter binnen het beachvolleybal. De afgelopen jaren heb ik ruim 40 toernooien over de hele wereld mogen fluiten. Van de damesfinale tijdens het WK op de Hofvijver in Den Haag tot toernooien op de stranden van Qatar, Iran en Los Angeles. En toch ging ik dit jaar pas voor het eerst naar Gstaad.

Opnieuw beginnen

Nadat ik in 2016 niet geselecteerd was voor de Olympische Spelen, stond het toernooi in Gstaad voor mij in het teken van een nieuw begin en het hervinden van mijn plezier in de sport. Ik keek voor dit toernooi erg uit naar de eerste aanraking met diverse (technologische) innovaties in onze sport. Zowel het challenge systeem (de videoscheidsrechter) en een onderling communicatie systeem werden in Gstaad gebruikt. En er was een sportpsycholoog aanwezig om de scheidsrechters te begeleiden.

Plezier terugvinden

Al deze nieuwe ontwikkelingen hadden tot gevolg dat de eerste dagen van het toernooi erg intensief waren. Lange dagen met clinics en wedstrijden door elkaar. Je rust zoeken om geconcentreerd aan de volgende wedstrijd te beginnen was soms een uitdaging. Naarmate het toernooi vorderde werd dat gelukkig weer rustiger. Uiteindelijk was het niet mijn beste toernooi, maar het plezier begint wel terug te komen.

Tenslotte kreeg ik bij de beoordeling de bevestiging dat ik nog tot de wereldtop behoor. Ik ben opgenomen in de voorselectie voor de volgende Olympische Spelen. Aan mij de taak om met hervonden plezier door te werken aan mijn droom: de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio!

Blogdetails

03-08-2017
Blog
  • Bas van der Meijden

    Senior Projectmanager

    Pragmatische projectmanager die in staat is snel relaties aan te gaan en mensen te verbinden. Procesimplementaties met ondersteunende systemen behoren tot zijn favoriete uitdagingen. Vertaalt complexe vraagstukken naar praktische en gedragen oplossingen.

    Meer over Bas van der Meijden

  • Bas van der Meijden

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht