KWD Projectmanagement Vakdag 2017

ICT-leverancier: van vijand naar vriend

Vanuit ons vak projectmanagement krijgen we steeds vaker te maken met in- en externe leveranciers. Maar hoe stuur je dat goed aan? Hoe voorkom je gedoe en vertraging? Hoe werk je het beste samen? Hoe voorkom je wij/zij denken?

 

Dit soort vragen staan centraal op de KWD Vakdag op dinsdag 14 november in De Fabrique in Utrecht. Al weer de 11e Projectmanagement Vakdag voor en door projectmanagers en projectprofessionals.

Bij deze ben je van harte uitgenodigd!

Gastsprekers: Jan Lammers en Jitske Kramer

We hebben twee sprekers uitgenodigd met een uitgesproken visie op leveranciers-management. Kom luisteren en ga in gesprek met:

Jan Lammers: Nederlands meest ervaren autocoureur (en nog steeds actief!) met ervaring in o.a. de Formule 1, Dakar en Le Mans. Hij weet als geen ander dat een goede relatie met leveranciers cruciaal is voor succes.

Jitske Kramer: Is corporate antropologe en auteur van het managementboek van het jaar 2016 ‘De Corporate Tribe’. Vanuit haar eigen invalshoek weet Jitske cruciale factoren van samenwerking in projecten te benoemen. Zij ziet en weet wat er werkelijk speelt in de ranking, gedragspatronen, rituelen, verschillen, onderlinge relaties en verhalen. Onmisbare kennis voor effectieve samenwerking.

Twee klant/leverancierscases

Transavia & Cegeka: Een boeiende case waarin is afgestapt van de klassieke inkoopbenadering en de samenwerking met de leverancier is vormgegeven op basis van Best Value Projectmanagement.

ROC van Amsterdam/Flevoland & Advitrae: Roosters voor studenten: altijd een bron van ellende. Deze case laat zien hoe je samen met een leverancier je organisatie-doelstellingen wél realiseert.

Gezien het succes van voorgaande jaren en het jaarlijks stijgend aantal bezoekers organiseren we naast parallelsessies dit jaar ook een Best Practice Markt en Themasessies.

Best Practice Markt

Op deze markt vind je Best Practices die we graag met vakbroeders willen delen. Kom langs en wellicht kun je de volgende werkdag al een verbetering in je project doorvoeren. Een greep uit de onderwerpen:

 • Project/Programma/Portfolio canvas
 • Agile resultaatmanagement
 • Projectmanagementtools en –templates
 • Switch verandermanagement

Themasessies

Niet op alle vragen zijn klip en klare antwoorden te geven. Dan helpt het om in gesprek te gaan met vakbroeders van collega-organisaties. Hoe hebben zij een probleem opgelost? Wat zijn hun ervaringen? KWD organiseert een aantal Vraag & Antwoordsessies. Je kunt zelf aangeven welke onderwerpen je graag op de agenda zou willen zien!

Locatie en tijden

Wanneer: De KWD Vakdag vindt plaats op dinsdag 14 november 2017
Waar: De Fabrique in Utrecht
Hoe laat: Van 13:30 uur tot 18.00 uur, inloop vanaf 13:00 uur
Afsluiting: Borrel en buffet met ruime gelegenheid om na te praten en te netwerken

Aanmelden

Er zijn geen kosten aan verbonden aan deelname. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar pmvakdag@kwdrm.nl. Vermeld in je mail je naam en functie. Je ontvangt nog een definitieve bevestiging van je inschrijving.

NB: De KWD Projectmanagement Vakdag is een gratis evenement, aan deelname zijn geen kosten verbonden. Om dit mogelijk te maken zijn we wel genoodzaakt een toegangsbeleid toe te passen. Vandaar dat we alleen aanmeldingen accepteren van medewerkers van bestaande (en mogelijk toekomstige) klantorganisaties.

Voorproefje?

Graag tot ziens bij De Fabrique!

 

Blogdetails

05-09-2017
Blog
 • Patrick van Delft

  Senior Projectmanager

  Project- en programmamanager met meer dan 15 jaar ervaring in het managen van zeer uiteenlopende projecten en programma’s in diverse sectoren. Patrick heeft deze ervaring opgedaan in veranderingsprojecten, pakketimplementaties, software development projecten en infraprojecten bij een veelvoud aan bedrijven en organisaties.

  Meer over Patrick van Delft

 • Patrick van Delft

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht