Fietsvakantie organiseren – net werken

Normaal stuur ik mijn project vooral op hoofdlijnen, waarbij ik de details niet uit het oog verlies. Zo anders is dat bij mijn passie: fietsen en jaarlijks een fietsreis organiseren. Dan probeer ik zelf aan alle details te denken. Toch kan er ook dan nog iets mis gaan.

 

Improviseren of perfectie?

Al zes jaar organiseer ik jaarlijks een fietsvakantie met uitdagingen als de Mont Ventoux, Bonette, Alpe d’Huez, Tourmalet en nog zo’n 80 andere cols in Europa. Dit jaar was het anders. Dit jaar niet met vrienden, maar iets organiseren voor mijn vriendin en mij. Het moeten de Alpe d’Huez en Galibier worden. Bij mijn vrienden is er altijd wel ruimte voor improvisatie. Om de een of andere reden wilde ik het nu helemaal perfect doen…

Gesoigneerd

Haar fiets was op en top gesoigneerd: tot in de puntjes verzorgd en gewassen. Van een 5* hotel tot de mooiste routes: niet te zwaar, maar wel uitdagend en mooi weer. Aan alles had ik gedacht. Ik fietste zelfs iets vooruit om foto’s en films van mijn vriendin met het perfecte uitzicht te kunnen maken. Maar hoe goed ik mijn best ook had gedaan, ik was er niet op voorbereid dat het mentaal ook een hele uitdaging voor haar zou kunnen zijn. Dat het fysiek zwaar zou zijn had ik verwacht, maar aan het mentale aspect was ik compleet voorbij gegaan. En ze had het moeilijk. Toen ik hier later over nadacht, bedacht ik me dat ik dat zelf ook regelmatig heb als ik de bergen bedwing.

100% perfect lukt nooit

Je kunt nog zo je best doen, maar 100% perfect lukt nooit. Niet alleen in je werk, maar ook privé. In dit geval hielp het dat ik projectmanager ben qua organisatie en ervaringsdeskundige op het mentale vlak. Uiteindelijk was het geweldig om deze tocht met mijn vriendin gedaan te hebben en dat maakte het toch een perfecte fietsvakantie. In 2018 mag ik voor mijn vrienden weer aan de bak, onder de voorwaarde dat ik voor ons beiden ook weer wat organiseer. Ik kijk er nu al naar uit!

Blogdetails

03-09-2017
Blog
  • Emil van der Wal

    Projectmanager

    Emil is een pragmatische projectmanager die zeer resultaatgericht is. Hij heeft een scherp oog voor de relatie en de politieke verhoudingen binnen het project, de organisatie en daar buiten. Hij zoekt altijd naar mogelijkheden, geen idee is te gek, maar de scope staat centraal.

    Meer over Emil van der Wal

  • Emil van der Wal

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht