IPMA Projectmanagement Parade 2016

19 april was alweer de 12e IPMA Projectmanagementparade, met als thema: ‘Betere projecten voor een betere wereld: maak jij het verschil?! Als partner van de  Projectmanagementparade waren we ook dit jaar weer aanwezig met een stand. Daarnaast vulden wij twee sessies in: Apemanagement en Geen praatjes maar plaatjes!. Beide werden goed bezocht en zeer positief beoordeeld.

 

Apemanagement

Hoe kun je nu aan de hand van het gedrag van apen toetsen of je een goede Agile projectmanager bent? KWD Collega Kaj Wijmans begon met een vergelijking tussen een gorilla en een baviaan. De gorilla een autoritaire leider en de baviaan een groepsdier. De deelnemers moesten een vragenlijst invullen. Aan de hand van de uitkomst werd bepaald of je de juiste competenties hebt om een Agile projectmanager te zijn. Deze interactieve sessie met soms verrassende antwoorden kreeg veel lovende reacties en er werd zelfs gevraagd of deze ook in-company verzorgd kon worden. “Dat kan zeker en doen we ook graag.”

Lees daar meer over de workshop Apemanagement.

Geen praatjes maar plaatjes!

De binnenkomst bij de sessie van KWD Collega Petra Entius en Willemien Brand (Buro Brand Visuele Communicatie) was wat vreemd. Er hing een waarschuwing dat de zaal bij 50 personen vol was. Op de stoelen lagen grote witte dikke kartonnen plateaus met wat velletjes papier, een schriftje en een paar stiften. Tekeningen en schetsen op de muur sierden de zaal op. Het werd al snel duidelijk: er moest getekend worden.

De deelnemers konden ervaren dat door te tekenen alles eenduidiger en duidelijker werd. Eén van de deelenemers kwam tot de verrassende ontdekking dat je met twee ‘linker handen’ toch verschil kunt maken. Met een leuke ervaring en praktische tips rijker verlieten de deelnemers de workshop. “Op de stand kregen wij naderhand vele positieve reacties.”

De KWD-reeks

Voor de eerste 200 aanmeldingen had KWD het meest recente boekje uit de KWD-reeks meegenomen: Agile: Geschikt/Ongeschikt. Dit boekje vond gretig aftrek. Ondertussen bleek ook weer eens dat onze boekjes een prima start voor een gesprek kunnen zijn over een onderwerp dat onze klanten bezig houdt. Heb je zelf ook zo’n onderwerp dat je bezig houdt? “Zie onze reeks, we gaan graag met één van onze boekjes met je in gesprek.”

Al met al was de ‘Parade’ weer een geslaagde dag voor KWD.

 

Blogdetails

27-04-2016
Blog
  • Emil van der Wal

    Projectmanager

    Emil is een pragmatische projectmanager die zeer resultaatgericht is. Hij heeft een scherp oog voor de relatie en de politieke verhoudingen binnen het project, de organisatie en daar buiten. Hij zoekt altijd naar mogelijkheden, geen idee is te gek, maar de scope staat centraal.

    Meer over Emil van der Wal

  • Emil van der Wal

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht