Interview met Jan Dirk Gerritsen

Op 21 maart hebben we een editie van de PM Game gehouden. Het was een open inschrijving wat betekende dat iedereen zich individueel kon inschrijven voor deelname aan de game. Zeven personen uit verschillende organisaties hebben aan deze editie van de PM Game meegedaan. Eén van die deelnemers is Jan Dirk Gerritsen, werkzaam bij Expansion. Wij hebben Jan Dirk geïnterviewd over zijn deelname aan de PM Game.

 

Wat was voor jou de reden om mee te doen aan de PM Game?

Het was een idee van onze manager om aan de PM Game deel te nemen. Zelf stond ik er in eerste instantie vrij neutraal tegenover, ik liet het wel over me heen komen.

Wat verwachtte je van de PM Game en in hoeverre voldeed het aan je verwachtingen?

Vanwege de naam was het natuurlijk al duidelijk dat het een game was en inhoudelijk verwachtte ik pittige gesprekken en dat we flink aan de tand gevoeld zouden worden. De pittige gesprekken kwamen zeker! Het is een serieuze game maar gelukkig niet té serieus. Ik had meer lol en plezier in de gesprekken dan ik zelf verwachtte. Misschien had ik het idee dat we meer zouden worden doorgezaagd. Het was een intensieve maar ook zeker een leuke en leerzame dag.

In hoeverre komt de PM Game overeen met datgene wat je in de praktijk tegenkomt?

Voor een groot deel zeker wel. In mijn huidige werkzaamheden heb ik ook te maken met lastige situaties. Zonder aanwijsbare reden kan het ineens anders lopen dan verwacht. Dat gebeurt in de praktijk en dat gebeurt ook in de game. Er zijn ook wel wat zaken in de game anders dan in mijn werkomgeving maar dat is ook wel logisch. De situaties die gecreëerd worden, onder andere gesprekken met verschillende stakeholders, zijn heel herkenbaar.

Wat vond je sterk aan de PM Game?

De één-op-één gesprekken met de acteurs vond ik erg leerzaam. Je kunt dan goed oefenen en krijgt ook feedback op datgene wat beter kan. De assessoren wisten mij goede terugkoppeling te geven over situaties in de rollenspellen. Ik heb o.a. een telefoongesprek moeten doen dat ik zelf anders heb ervaren dan de assessor. De assessor gaf aan dat ik het gesprek goed had gedaan, terwijl ik zelf dacht dat ik niet scherp genoeg was. Dat is dan fijn om van een onafhankelijk iemand te horen. Wat je je wel moet realiseren, is dat het tempo vrij hoog ligt en je tijdens de game intensief bezig bent. Aan het einde van de dag ben je redelijk gaar.

Wat maakt de PM Game uniek en waarin is de PM Game anders dan andere trainingen of opleidingen?

Omdat het een game is, is het heel interactief. Situaties veranderen snel en daar moet je op inspelen. Het unieke aan de game is de combinatie van een paar uur lang bezig zijn met een casus waarin de vele aspecten van projectmanagement aan bod komen, op een manier die lijkt op een ‘echt’ project.

Een training is vaak bedoeld om iets te leren. Je weet dan vaak al waar je je in wilt verbeteren of je wilt iets nieuws leren. De game heeft als resultaat dat je weet welke ontwikkelpunten of leerdoelen je voor jezelf kunt stellen. Ik heb dit nog niet eerder in deze vorm zo gezien.

Wat heeft de PM Game jou opgeleverd?

De PM Game heeft mij inzicht gegeven in wat mijn sterke en wat mijn ontwikkelpunten zijn. Ik ben nu aan het bekijken hoe ik mijn leerpunten kan verbeteren.

Een nieuwe open inschrijving

Op 21 september is er weer een editie van de PM Game op basis van open inschrijving. Iedereen is welkom. Meer informatie of direct aanmelden kan op de informatie pagina van de PM Game.

Geïnteresseerden die deze workshop in-company willen organiseren om de game met een groep eigen medewerkers te doen, kunnen ook contact met ons opnemen. Dat kan via ons contactformulier of telefonisch. Wij komen dan graag vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Blogdetails

28-06-2016
Blog
  • Roger van der Heijden

    Senior Projectmanager

    Een pragmatische project manager, die op een prettige manier communiceert met de opdrachtgever, de stakeholders en zijn project team. Gaat op zoek naar het 'echte' probleem en blijft dit centraal stellen bij de uitvoering van het project zodat er niet afgeweken wordt van het doel.

    Meer over Roger van der Heijden

  • Roger van der Heijden

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht