Workshop IPMA interessegroep PPM bij de overheid

De IPMA interessegroep Project- en Programmamanagement bij de Overheid organiseert dinsdag 17 maart 2015 een bijeenkomst over ‘politieke spelletjes bij projecten en programma’s bij de overheid’. Tijdens deze bijenkomst wordt gebruik gemaakt van de KWD App en het laatste boek uit de KWD reeks: Projectpolitiek

 

Politiek is overal. Bij overheidsorganisaties is het zelfs tot vak verheven. Projecten en programma’s houden veelal iets nieuws in: een nieuwe werkwijze, een nieuw gebouw of een verandering in een gebied. Daarbij heb je altijd te maken met voor en tegenstanders en hun handelen. Soms positief, soms lastig. Je ervaart dit regelmatig, maar vraagt je ook af hoe je er mee om kunt gaan. Welke belangen spelen er? Hoe ga je om met tegenstrijdige belangen? Hou je spelletjes buiten de deur of maak je er gebruik van? Is je werk wel politiek? Of twijfel je erover? Hoe opereer je richting je bestuurder? In welk krachtenveld zit hij/zij en hoe ga jij hier mee om? Als dit vragen zijn die je herkent, dan is deze bijeenkomst iets voor jou!

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de site van IPMA

Blogdetails

10-03-2015
Blog
  • Bas van der Meijden

    Senior Projectmanager

    Pragmatische projectmanager die in staat is snel relaties aan te gaan en mensen te verbinden. Procesimplementaties met ondersteunende systemen behoren tot zijn favoriete uitdagingen. Vertaalt complexe vraagstukken naar praktische en gedragen oplossingen.

    Meer over Bas van der Meijden

  • Bas van der Meijden

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht