Impressie Projectmanagement Parade 2015

Op dinsdag 21 april 2015 werd in het NBC te Nieuwegein de 11e editie van de Projectmanagement Parade georganiseerd. Met bijna 500 bezoekers was het weer een geslaagd evenement voor de projectmanagement community van Nederland. 

Net als voorgaande jaren was KWD Resultaatmanagement zeer actief betrokken en aanwezig bij de Projectmanagement Parade.

 

In samenwerking met zijn opdrachtgever Pepijn Cuypers van Prorail verzorgde KWD-er Emil van der Wal een parallelsessie over hun open aanpak van het project “Digitaal Veiligheidspaspoort”, een innovatief en succesvol project dat een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van veiligheidsbewustzijn en van de veiligheid op en rond het spoor. In het kader van ‘leren van elkaar’ gingen ze in op een aantal lastige situaties waarin zij belangrijke keuzes moesten maken, waarbij de deelnemers zelf ook kleur moesten bekennen. Dit leidde tot goede discussies. Gelet op de positieve evaluaties vonden de deelnemers dit een interessante en leuke sessie.

KWD-ers Kees Hopman en Dennis Barendse verzorgen de parallelsessie “Survival in de politieke Jungle”, waarin deelnemers in een actieve werkvorm bewust gemaakt werden van de politiek in hun projecten, en hoe effectief ze daarin kunnen zijn. Met hilarische filmfragmenten werden zeer herkenbare voorbeelden van projectpolitiek getoond om een nieuwe invalshoek in te leiden. Aansluitend werden enkele stellingen uit de KWD Projectmanagement App gebruikt om kennis en ervaring uit de eigen situatie te delen. Ook deze sessie werd zeer goed bezocht en beoordeeld.

Als Jaarsponsor van de IPMA stelde KWD aan de eerste 250 inschrijvers van de Parade het nieuwste boek Projectpolitiek beschikbaar, dat men gratis kon afhalen bij de KWD-stand. Een aanbod waar veel gebruik van gemaakt werd. Dit leidde tot veel aanloop en goede gesprekken bij de KWD-stand met geïnteresseerde bezoekers.

Al met al weer een zeer goed georganiseerde en geslaagde dag.

Blogdetails

24-04-2015
Blog
  • Eugène Penders

    Senior Projectmanager

    Pragmatische projectmanager die zich kenmerkt door oplossingsgerichtheid, besluitvaardigheid en duidelijkheid. Analyseert vraagstukken snel, scherp en gestructureerd. Neemt ownership, heeft oog voor belangen van betrokken partijen, en zorgt voor structuur en verbinding binnen zijn projectorganisatie.

    Meer over Eugène Penders

  • Eugène Penders

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht