Rapport commissie ICT gepresenteerd

De tijdelijke commissie ICT-projecten bij de overheid constateert dat de rijksoverheid de besturing en beheersing van ICT-projecten niet op orde heeft. Dat blijkt uit het eindrapport van de commissie, dat woensdag 15 oktober 2014 aan Kamervoorzitter Van Miltenburg is aangeboden.

 

Het geheel van ICT-organisaties bij de rijksoverheid is chaotisch en ondoorzichtig. Taken en verantwoordelijkheden zijn versnipperd en onduidelijk. De commissie stelt vast dat nieuwe projecten zo snel mogelijk door een sluis moeten, waar ze ook kunnen worden tegengehouden.

Gerard Meijer, directeur KWD, heeft verklaringen afgelegd tijdens de hoorzittingen gehouden door de commissie. Een flink aantal van zijn citaten en aanbevelingen zijn terug te vinden in het rapport.

Wilt u het volledige rapport van ons ontvangen? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op voor toezending.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blogdetails

18-10-2014
Blog
  • Dennis Barendse

    Senior Projectmanager

    Een resultaatgerichte en gedreven projectmanager die pragmatisch en nuchter van insteek is. Offshoring trajecten en Agile projecten in de financiële en zakelijke dienstverlening, het onderwijs en handel/logistiek maken deel uit van zijn ruime ervaring. Vergeet nooit de mens achter de projectmedewerker en schakelt op alle managementniveaus.

    Meer over Dennis Barendse

  • Dennis Barendse

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht