Projectmanager te weinig politicus

Veel projectmanagers zijn politiek naïef, zeggen Fred Heemstra, Arjan Jonker en Gerard Meijer. En dat is erg, want daardoor mislukken projecten. Voor het goed omgaan met conflicten bestaat geen standaardaanpak. Projectmanagers moeten zich bewegen als judoka’s.

 

Heel wat projectmanagers zijn politiek naïef. De vraag is of dat erg is. En het antwoord is ja, dat is voor veel projecten heel erg. Politieke naïviteit is een van de belangrijkste oorzaken en soms zelfs de belangrijkste oorzaak voor het uit de bocht vliegen van een project. Een veel gehoorde uitspraak van de projectmanager is: ‘Waarom moet ik iets met politiek? In mijn project worden geen politieke spelletjes gespeeld. Ik ben een rationeel denkend en integer handelend persoon die niets anders wil dan een goed projectresultaat. Voor eigen belang, want daar gaat het politiek immers om, heb ik geen interesse. Geen vleierij, achterklap, manipuleren en leugens, maar gewoon eerlijk je werk doen.’ Ziedaar een opeenstapeling van naïeve, ja zelfs onnozele uitspraken.

Wilt u het volledige artikel lezen? Dat kan via de Automatiseringgids (alleen voor abonnees) of via onderstaand aanvraagformulier.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blogdetails

07-04-2014
Publicaties

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht