Overheid ontbeert zware ICT-deskundigen

Deskundigheid - of het ontbreken daarvan - stond centraal in de hoorzittingen van de Tijdelijke commissie ICT van de Tweede Kamer. De overheid moet zijn eigen 'topspelers' hebben.

 

Investeren in deskundigen

Als ICT-projecten bij de overheid fout lopen – of juist wel goed lopen – wordt daar nauwelijks lering uit getrokken. De ervaringen worden niet gezien als voorbeeld voor toekomstige projecten, stelde hoogleraar Lineke Sneller van Nijenrode. Ook Jan Flippo, verantwoordelijk voor ICT-projecten bij de gemeente Amsterdam, ziet dat probleem. Hij pleitte ervoor dat de rijksoverheid een aantal bekwame IT-mensen in vaste dienst neemt om grote ICT-projecten te begeleiden en sturen. Nu snoept het bedrijfsleven die mensen weg met hoge salarissen, waarna de overheid ze tijdelijk inhuurt. Maar bij bedrijven is winst altijd het uitgangspunt en niet het algemeen belang. Volgens Flippo moet de overheid in deze deskundigen investeren.

Binnenlands Bestuur, dat zich met nieuws, achtergronden, opinie en vacatures richt op de hoger opgeleide ambtenaar en -bestuurder, besteedt op haar website aandacht aan de hoorzittingen van de tijdelijke commissie ICT.

Lees hier het volledige artikel

Blogdetails

24-09-2014
Blog
  • Dennis Barendse

    Senior Projectmanager

    Een resultaatgerichte en gedreven projectmanager die pragmatisch en nuchter van insteek is. Offshoring trajecten en Agile projecten in de financiële en zakelijke dienstverlening, het onderwijs en handel/logistiek maken deel uit van zijn ruime ervaring. Vergeet nooit de mens achter de projectmedewerker en schakelt op alle managementniveaus.

    Meer over Dennis Barendse

  • Dennis Barendse

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht