Kennismaking met… Joop Schefferlie

Joop Schefferlie werkt sinds 1,5 jaar als senior interim- en verandermanager bij KWD. Daarnaast is hij voorzitter van IPMA Nederland, de vakvereniging voor Projectmanagers.

 

Na een start in de financiële sector is Joop de ICT-wereld ingestapt, in eerste instantie als systeemontwerper en projectleider, maar al snel als relatie- en business unit manager bij een ICT-dienstverlener. Later heeft hij bij Sogeti Projectmanagement als dienst op de kaart gezet, wat onder zijn leiding uitgroeide tot een divisie van ruim 200 medewerkers.

kwd-joop-schefferlieWat Joop aanspreekt in KWD is het vakmanschap en de drive om een significante bijdrage te leveren aan het professionaliseren van het vak Projectmanagement. KWD-ers nemen regelmatig projecten over die moeizaam lopen, en brengen deze dan tot een succesvol einde. Ook helpt KWD regelmatig organisaties die de competenties van hun projectmanagers en de werkwijze van hun projectorganisaties willen verbeteren.

Dat past goed bij Joop’s drive om meer projectsucces (dus, lagere faalkosten) in Nederland te realiseren. Na jarenlang managementfuncties bekleed te hebben, kreeg hij bij KWD de kans om hier zelf een actieve bijdrage aan te leveren. Vanuit diezelfde drive is Joop actief geworden binnen IPMA Nederland, waarna hij enkele jaren geleden gevraagd werd als voorzitter.

IPMA Nederland is een bijzonder actieve vereniging. De vraag naar IPMA-certificeringen is fors gestegen (200 gecertificeerden per jaar), en de IPMA treedt ook steeds meer op als netwerkorganisatie en onafhankelijke partij die de kwaliteit van projecten en projectmanagementorganisaties toetst. Verder organiseert de IPMA regelmatig inhoudelijke sessies voor projectmanagers, waarbij de Projectmanagement Parade en het IPMA Congres de bekendste en grootste evenementen zijn.

kwd-ipma2014-world-congres-logo

KWD is al jaren actief in de IPMA, als sponsor en als mede-organisator van evenementen. KWD-ers geven verder regelmatig workshops en presentaties over professionalisering van projectmanagement en andere actuele onderwerpen.

Hoogtepunt dit jaar voor de IPMA is het World Congress in Rotterdam. Dit congres van 3 dagen wordt een uniek en innovatief evenement over ons vak, met interessante sprekers uit binnen- en buitenland. Ook is er een galadiner waarbij de International Project Management Excellent Awards worden uitgereikt. Nu al hebben ruim 300 bezoekers ingeschreven, zijn ruim 200 papers binnen, en zijn diverse bedrijven (waaronder Schiphol, DUO, I-Interim Rijk, NS, Port of Rotterdam en ABN AMRO) bereid om een inhoudelijk en financiële bijdrage te leveren aan dit congres. Ook KWD is weer actief van de partij tijdens het IPMA World Congress, als GOLD Sponsor en op het podium om kennis en ervaring te delen. Meer informatie vind je op www.ipma2014.com.

Blogdetails

17-02-2014
Blog
  • Eugène Penders

    Senior Projectmanager

    Pragmatische projectmanager die zich kenmerkt door oplossingsgerichtheid, besluitvaardigheid en duidelijkheid. Analyseert vraagstukken snel, scherp en gestructureerd. Neemt ownership, heeft oog voor belangen van betrokken partijen, en zorgt voor structuur en verbinding binnen zijn projectorganisatie.

    Meer over Eugène Penders

  • Eugène Penders

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht