De KWD projectmanagement app

Zijn alle belangrijke projectbesturingsaspecten voldoende belicht in de PID? Stuur ik vanuit mijn rol op de juiste KPI’s om mijn project tot een succes te maken? Hoe sensitief ben ik voor de politieke invloeden in mijn (project)organisatie? Dit zijn belangrijke vragen, die vaak bepalend zijn voor het wel of niet succesvol afronden van een project. Op deze en vele andere vragen geeft de recent gelanceerde KWD Projectmanagement app een objectief antwoord.

 

KWD Resultaatmanagement investeert sinds haar oprichting in kennis over ons vakgebied projectmanagement onder het motto Kennis Willen Delen. We delen deze kennis via de jaarlijkse Vakdag, de KWD boekenreeks en het KWD Bulletin. Om onze relaties ook vanuit hun broekzak eenvoudig van deze kennis gebruik te kunnen laten maken, hebben we de KWD PM app ontwikkeld. Hij is bedoeld voor projectactoren zoals de projectmanager, de opdrachtgever, stuurgroepleden en de projectmanagersbaas.

De app bestaat uit allerlei (zelf)tests die wij vanuit onze kennis en ervaring met het vakgebied projectmanagement hebben ontwikkeld:

 1. Projectsucces: Vraag jij je wel eens af of je op de juiste indicatoren stuurt om je project tot een succes te maken? Met deze test kijk je vanuit jouw rol naar jouw project, en stel je vast of je op de juiste KPI’s stuurt om jouw project succesvol te laten zijn;
 2. Projectmanager Profiler: Deze test maakt een inschatting van het kennis- en ervaringsniveau, de competenties en persoonlijkheidskenmerken van een projectmanager, en zet dat af tegen het KWD-profiel. Met deze test kun je beoordelen of een projectmanager bij een opdracht past;
 3. PID-Checker: In deze quick scan wordt de kwaliteit van het projectplan (PID) beoordeeld op de volgende categorieën: doelstelling en succes, scope en uitgangspunten, product breakdown, projectorganisatie, planning, budget, kwaliteit en risico’s. Is jullie plan een goede basis voor een succesvol project?
 4. Professionaliseren projectmanagement: KWD wordt regelmatig gevraagd de volwassenheid van projectmanagementorganisaties te toetsen. Daarvoor hebben we een raamwerk ontwikkeld, dat in deze test beschikbaar wordt gesteld. De mate van volwassenheid van de organisatie kun je met deze test bepalen op basis van 8 essentiële kerntaken. Dit geeft je waardevolle input voor je projectaanpak en -plan!  
 5. Politieke thermometer, -sensitiviteitsmeter en -handelmeter: Deze 3 tests sluiten naadloos aan op het KWD-boek “Projectpolitiek”. Wordt je bewust hoezeer politiek een rol speelt in je project, hoe gevoelig jij bent in het oppikken van deze aspecten, en welke voorkeursstijl jij hanteert als er een conflict of belangentegenstelling optreedt. 

   

kwd-app-pid-checker-1kwd-app-pid-checker-2Tijdens het invullen van de Testvragen krijg je steeds enkele vragen over een deelonderwerp, waar je dan direct ook een advies over terug krijgt in je scherm, voordat je verder gaat naar het volgende deelonderwerp. Dat gaat zo door totdat je de hele test hebt doorlopen.

Vervolgens krijg je per omgaande het Testrapport gemaild met alle testresultaten en adviezen met achtergrondinformatie van KWD, mits je natuurlijk je mailadres hebt ingevoerd.

Meer informatie en impressies over deze rapporten vind je in ons nieuwsbriefartikel “Voorbeel rapporten KWD PM App“.

kwd-app-publicatiesDe tests in de app sluiten naadloos aan bij de boeken uit de KWD reeks, waarvan je in het zijmenu van de app korte beschrijvingen kunt vinden. 

In november besteedde Henny Portman in zijn Boekrecensie aandacht aan het nieuwe KWD-boek Projectpolitiek  en de bijbehorende tests in de KWD PM app:

Boekje met testen zijn een waardevolle aanvulling op iedere gereedschapskist van een projectmanager. – Henny Portman

Interesse in KWD-publicaties? Je bestelt ze eenvoudig vanuit de app.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de KWD Projectmanagement app? Download hem dan nu gratis via de Appstore of Google Play en zet hem op je Apple of Android smartphone of tablet.

Blogdetails

16-12-2014
Blog
 • Eugène Penders

  Senior Projectmanager

  Pragmatische projectmanager die zich kenmerkt door oplossingsgerichtheid, besluitvaardigheid en duidelijkheid. Analyseert vraagstukken snel, scherp en gestructureerd. Neemt ownership, heeft oog voor belangen van betrokken partijen, en zorgt voor structuur en verbinding binnen zijn projectorganisatie.

  Meer over Eugène Penders

 • Eugène Penders

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht