15 jaar kunnen, willen, durven

Een terugblik op 15 jaar KWD is een terugblik op de ontwikkeling van het vakgebied en de ontwikkeling van KWD.

 

Het vakgebied

In het vakgebied deden nieuwe termen hun intrede: Prince2, Certificering, MSP, portfolio management, Agile, Lean, Benefits management. Maar ook: professionaliseren, soft skills, ondernemerschap. Wat ons opvalt is ook de enorme toename van het aantal projecten bij organisaties. Deels te verklaren door steeds snellere ontwikkelingen en scherpere markt- en overheidseisen. Maar ook deels doordat alle verandercapaciteit uit organisaties is weggesneden.

kwd-vakdag-2013-proosten

Ontwikkeling KWD

KWD heeft zich langs drie assen ontwikkeld:

 • We zijn gegroeid naar bedrijf van ruim 40 projectmanagement-professionals. Allemaal met een flinke hoeveelheid ervaring, kennis en kunde.
 • We hebben actief bijgedragen aan de ontwikkeling van het vakgebied. Onder andere door studies, publicaties en boeken over projectsucces, professionaliseren, hanteren van dilemma’s, inrichting van PMO, succesactoren.
 • Verschuiving van detachering naar resultaatafspraken en fixed price opdrachten.

Samenvattend constateren wij dat de factor kwaliteit allesbepalend is als het gaat om projectmanagement. Kwalitatief goede opdrachtgevers, stuurgroepleden en projectmanagers realiseren succesvolle projecten. Onze focus op kwalitatief goede projectmanagers zal onveranderd blijven.

Blogdetails

21-01-2014
Column
 • Arjan Jonker

  Senior Project- en Programmamanager

  Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

  Meer over Arjan Jonker

 • Arjan Jonker

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht