De laatste stuurgroep!

Het was de laatste stuurgroep vergadering. Een heel jaar had het projectteam gezwoegd om SAP PLM live te brengen.

En dat was twee weken geleden succesvol gelukt……

 

De gebruikers waren tevreden. Met name omdat door het nodige maatwerk hun manier van werken min-of-meer hetzelfde was gebleven.

De CIO was tevreden: weer een deel legacy uitgefaseerd. En gemigeerd naar het targetplatform. En en-passant ook nog een upgrade naar de meest recente versie.

De opdrachtgever was tevreden: slechts één maand uitloop, redelijk binnen budget. Wel jammer dat er het nodige maatwerk gebouwd moest worden. Maar dat was gelukkig gefinancierd uit een ander budget.

De projectmanager was op zich wel tevreden….maar had een unheimisch gevoel. Het laatste gesprek met het Competence Center over het beheer was erg stroef gegaan. De manager beheer weigerde om het beheer op te pakken. Omdat niet aan hun conventies was voldaan. En vooral omdat de hoeveelheid maatwerk buiten de afgesproken kaders viel. Maatwerk = veel beheerwerk = erg veel beheergeld had bij betoogd. En sprak vervolgens boze woorden over de stuurgroep die dit had goed gekeurd. Had die lastige manager beheer misschien dan toch in de stuurgroep gemoeten?

Blogdetails

17-11-2013
Column

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht