Terugblik KWD directie-event

Grote projecten leiden vaak tot zorgen bij directies. De complexiteit, gebrek aan voortgang, overschrijding van kosten, afstemming met andere ontwikkelingen: een kleine greep uit de issues die zich kunnen aandienen. Kwaliteit van projectmanagement en ook de manier waarop leveranciers daarin acteren kunnen een faal- maar ook een slaagfactor zijn.

 

Om hierover van gedachten te wisselen heeft KWD op 3 oktober jl een directie-event georganiseerd.

Samen met deelnemers van onder andere ABN Amro, ROC van Amsterdam, Unilever, APG, KLM en RICOH hebben de KWD-directieleden Gerard Meijer en Arjan Jonker nagedacht over de vraag hoe je de kwaliteit van projecten kunt verberen. Belangrijke thema’s daarbij zijn opdrachtgeverschap, kwaliteiten van de individuele projectmanager en de daadkracht om een groot/complex project af te schermen van verstorende omgevingsontwikkelingen.

De avond stond onder de bezielende leiding van Hennie Wesseling – voormalig CIO van PostNL – die het tempo van het viergangen diner uitstekend synchroniseerde met de discussies aan de tafels.

Het aperitief bestond uit een korte inleiding van Joop Schefferlie, voorzitter van de IPMA, over het thema “verbeteren van de projectbesturing”.

Een korte reactie vanuit de deelnemers: “Goede uitwisseling van gedachten, ik heb er weer wat van opgestoken”, “boeiend en inspirerend om met vakgenoten van gedachten te wisselen”.

De overall waardering in cijfers kwam op een fraaie 8 uit !

Blogdetails

24-10-2012
Blog

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht