KWD steunt deelnemers Alpe D'HuZes

Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in de jaren 2006 tot en met 2011 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2010 werd een recordbedrag van meer dan 12 miljoen Euro opgehaald. In het zesde en daarmee het Alpe d'HuZes lustrumjaar 2011 werd dat enorme bedrag van 2010 verpulverd met 20.176.381,45 euro.

 

Voor de editie van 2012 heeft KWD twee relaties gesponsord bij hun poging de Alpe d’Huez te bedwingen; Cees-Jan Stolk (Air France KLM) en Rob Keemink (ROC Amsterdam en Flevoland)

Cees-Jan Stolk (Director Deployment – Air France-KLM)

kwd-alpe-dhuzes-cees-jan-stolkOm twee uur uit bed om de eerste voorbereidingen te treffen, een banaan, twee broodjes jam en een bidon met limonade gaan naar binnen, aankleden, toch nog ff een bakkie koffie om wakker te worden, nog weer ff liggen, nog wat eten en dan 2 volle bidons op de met lampjes en stuurbordje voorbereide fiets en dan flink ingepakt naar buiten om kwart over drie. Om die tijd kan het op 1800 meter hoogte flink koud zijn en het is er ook ijler dan beneden in Bourg d’Oisans. De route van ons appartement naar het vertrekpunt voor de afdeling naar het startplein had ik al even verkend en om vijf voor half vier sta ik daar. Een stroom fietsers komt aan en binnen de kortste keren staat er een flink peloton klaar om onder begeleiding van motards af te dalen.

Echt koud is het niet, ik denk omdat het niet helder is, maar de afdaling in het donker met tegenliggers die je verblinden is geen pretje. Omdat het tempo laag gehouden wordt, wat op zich begrijpelijk is, moet er constant geremd worden. Dat zorgt er helaas weer voor dat je kramp in je handen krijgt. Wel een mooi gezicht zijn alle brandende gedenkkaarsjes in de bochten.

Na een afdaling van ruim een half uur sluit ik om kwart over vier aan bij de rij voor de start. Omdat we laat van boven komen en achteraan moeten sluiten, is het wachten tot vijf over vijf voor ik over de startmat rijd.

Lees meer over Cees-Jan’s belevenissen op zijn blog.

Rob Keemink (Directeur ICT  – ROC van Amsterdam en ROC Flevoland)

kwd-alpe-dhuzes-rob-keeminkTraining in 2012 geïntensiveerd: naar 3000 km tot aan 7 juni. Op 7 juni is er een uitdaging voor het goede doel te fietsen: Alpe d’Huzes! Dat is zes keer meer dan 1100 meter omhoog, langs 22 haarspelden, over steeds 14 km en daarna weer naar beneden. Op deze fraaie donderdag sta ik om 2 uur ’s nachts op, om daarna om 4.30 in het donker te kunnen starten. Fraai gezicht: 5000 fietsers die met verlichting omhoog ploeteren om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

In die vroege ochtend is er al muziek in bijna iedere bocht. Dat maakt het fietsen wel wat makkelijker. In rustig tempo de eerste twee beklimmingen afgerond. Veel eten en drinken!! Bij de derde gaat het mis. Ergens na 10 bochten stopt een fietser vlak voor me en ik klap tegen het asfalt. Bloed uit schaafwonden, maar vooral kramp van de schrik. Na kwartiertje en hulp van EHBO toch maar doorgefietst. Ronde vier kost kracht…

Doel was vier keer omhoog, maar het is nog vroeg. Dus op naar beklimming vijf. Gek genoeg verloopt die beklimming aan het einde steeds beter, dus dat wordt een zesde keer. Extra veel publiek met aan het einde duizenden juichende mensen aan de finish. Voor de zesde beklimming had ik blijkbaar energie over, want die ging sneller dan de drie voorgaande. Na deze finish een heerlijk biertje gepakt. Extra leuk: bij het thuisfront en en op het werk ben ik door velen gevolgd via internet.

Enige kengetallen:
175 km op de fiets, gedurende 12,5 uur
6700 hoogtemeters
11000 Kcal verbrand
12 liter sportdrank en heel veel eten
klimtijden: 1.24, 1.25, 1.41 met val, 1.37, 1.42 en 1.34

Niet onbelangrijk : € 3500 voor het goede doel opgehaald (totaal bijna 30 miljoen…). Ook KWD bedankt!!

Volgend jaar weer? wie weet…

Namens KWD willen we beide heren feliciteren met hun prachtige prestatie en zijn we trots dat we aan dit succesvolle evenement een bijdrage hebben kunnen leveren!

Blogdetails

13-06-2012
Blog
  • Dennis Barendse

    Senior Projectmanager

    Een resultaatgerichte en gedreven projectmanager die pragmatisch en nuchter van insteek is. Offshoring trajecten en Agile projecten, vooral in de financiele dienstverlening, maken deel uit van zijn ruime ervaring. Vergeet nooit de mens achter de projectmedewerker en schakelt op alle managementniveaus.

    Meer over Dennis Barendse

  • Dennis Barendse

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht