Terugblik "Het infrastructuur congres"

Roger van der Heijden was gevraagd om een presentatie te geven over het vakgebied ‘IT Infrastructuur project management’. De groep aanwezigen bestond o.a. uit opdrachtgevers, project managers en architecten waardoor er een goede discussie kon worden gevoerd over de IT Infrastructuur projecten en waarbij vanuit verschillende invalshoeken naar de projecten kon worden gekeken. Centraal stond het vraagstuk in hoeverre IT Infrastructuur projectmanagement een vak apart is.

 

De gap tussen business en ICT: ook bij infra-projecten

Geconstateerd is dat er een grote afstand is tussen de business en de IT Infrastructuur. Waarom doen we dit project? Wat betekent dit voor de business? Hoe nemen we de business belangen mee in de uitvoering van het project? Bij de beantwoording van deze vragen is voor de opdrachtgever en vooral voor de projectmanager een belangrijke rol weggelegd. De projectmanager moet in staat zijn om de taal van de technisch specialisten te spreken en deze te kunnen vertalen naar voor de business begrijpbare taal. Ook moet de projectmanager in staat zijn om de business belangen te vertalen naar ICT oplossingen. 

De rol van de professionele infra-projectmanager

De projectmanager moet meer dan gemiddeld inhoudelijke ICT-kennis hebben om de vertaalslag te kunnen maken, maar ook om de risico’s binnen het project te kunnen identificeren en daar tegenmaatregelen voor te treffen; in de aanpak, in het testen en tijdens de implementatie. De projectmanager moet ook snappen waar het in de business om gaat. Wat is voor de business belangrijk? En op basis daarvan de juiste risicomaatregelen nemen. Het kunnen managen van een IT infrastructuur project op zowel de inhoud als op het proces is belangrijke kernwaarde van een professionele IT Infrastructuur projectmanager. 

Blogdetails

27-10-2011
Blog
  • Dennis Barendse

    Senior Projectmanager

    Een resultaatgerichte en gedreven projectmanager die pragmatisch en nuchter van insteek is. Offshoring trajecten en Agile projecten, vooral in de financiele dienstverlening, maken deel uit van zijn ruime ervaring. Vergeet nooit de mens achter de projectmedewerker en schakelt op alle managementniveaus.

    Meer over Dennis Barendse

  • Dennis Barendse

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht