Peter Hartog

Peter is een allround projectmanager met een brede managementervaring aan zowel de zijde van de leverancier als de van eindklant. Hij maakt complexe zaken bestuurbaar, is doelgericht, analytisch, stressbestendig, daadkrachtig en pragmatisch. Hij is een echte teamspeler en een integere gesprekspartner op alle niveaus binnen een organisatie. Hij heeft jarenlange ervaring met het vlottrekken van moeilijke trajecten en functioneert prima in politiek gevoelige omgevingen.

 

Een dampartij managen

Het dammen is Peter met de paplepel ingegeven. Er zijn meer overeenkomsten tussen het spelen van een dampartij en het managen van een project dan je in eerste instantie zou denken. Zo heb je bij dammen van tevoren een plan dat je afstemt op de sterkte en de speelstijl van je tegenstander. In de praktijk is het partijverloop vaak anders, dus moet je je plan snel kunnen aanpassen. In het begin lijk je een zee van tijd te hebben, want je bedenktijd bedraagt ruim 2 uur. Toch komen de meeste dammers in tijdnood; een goede tijdsverdeling is dus van groot belang. Als je toch onder tijdsdruk komt, moet je stressbestendig zijn en moet je snel beslissingen nemen, want anders verlies je ‘op de klok’.

Ook al lijkt je stand op het eerste gezicht uitzichtloos moet je net als in een project creatief naar mogelijkheden blijven zoeken. Het maken van risico-afwegingen hoort ook bij het damspel. Tegen een tegenstander met een veel hogere rating ‘hak je naar remise’ door het spel te vereenvoudigen. Tegen een minder geachte opponent bouw je een ingewikkelde stand op waarbij je er op vertrouwt dat je de consequenties beter kunt doorrekenen dan je tegenstander.

Volg Peter Hartog