Nathalie Roskam

Nathalie Roskam is een ervaren pragmatische en resultaatgerichte projectmanager. Haar analytisch vermogen is goed ontwikkeld en zij kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Zij zoekt verbinding met de organisatie en is in staat om op een natuurlijke manier gebruik te maken van mensen om het doel te behalen. Waar nodig verlaat ze gebaande paden, zonder de dynamiek van de (politieke) omgeving uit het oog te verliezen.

 

De kunst van het managen van projecten

"Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan” een uitspraak van de franse filosoof en schrijver Albert Camus die mij altijd blijft inspireren. Kunst is verweven in mij en laat je zien dat je op velen manieren naar het alledaagse kan kijken. Al ver terug in de tijd van Louis XIV tot nu is er in mijn familie een rijke historie aan kunstenaars en worden deze genen nog steeds doorgegeven. Een leeg doek, de eerste penseelstreek, daar begint het verhaal, een vertaling van een idee.

Kunst en projectmanagement lijken geen voor de hand liggende combinatie maar voor mij werkt het en daar waar ze ontmoeten versterken ze elkaar. Aspecten als met afstand opnieuw bekijken, out of the box denken maar ook inleving, passie en volhardendheid pas ik vaak toe in het vinden van de juiste aansturing in projecten. Waar mens en cultuur samen komen zie ik een nieuw doek ontstaan. De beleving die daarmee gecreëerd wordt binnen de harde kanten van een project brengt het ontstaan van commitment en vult daarmee ook de communicatie als een belangrijke succesfactoren van een project.

Andere inspiratiebronnen vormen ook mijn vier kinderen en het hardlopen, door te blijven denken in oplossingen zonder het oog te verliezen op afspraken en resultaat. Een heldere mix die zich vertaalt naar doelgerichtheid en zelfsturende teams met korte lijnen.

Volg Nathalie Roskam

Cases waar Nathalie Roskam aan werkte