Emil van der Wal

Veranderingstrajecten en business implementaties zijn Emil zijn expertise gebieden. Een tevreden eindgebruiker is belangrijk voor het succes van een project; niet alleen een tevreden opdrachtgever. Hij heeft een scherp oog voor de relatie en de politieke verhoudingen binnen het project, de organisatie en daar buiten. Altijd zoekend naar mogelijkheden, geen idee is te gek, maar de scope staat centraal.

 

Geen berg te hoog

Daar sta ik dan: onderaan de Col de la Bonette, de hoogste col van Europa. Statistieken schieten door mijn hoofd: 2802m hoog, in 28,3km bijna 1600 meter stijgen. Ik neem mijn plan van aanpak in gedachten door, klik mijn linker schoen in mijn pedaal, zet aan en dan begint de klim. Het gaat lekker, maar het wordt steeds zwaarder. En dan, op 2700 meter: nog een kilometer... 10 tot 15% herinner ik me vaag, ach wat maakt het uit. Weinig zuurstof, dit wordt afzien, maar die top, die ga ik halen! De laatste meters, geweldig: euforie.

Ergens voor gaan, afzien, doorzetten en het eindresultaat halen hoe lastig ook, dat is wat Emil typeert als projectmanager.

Volg Emil van der Wal