Vakblad Projectmanagement – Nr. 1

Voor projectmanagers, door projectmanagers

Projecten zijn van alle tijden. Maar papieren tijdschriften met uitgebreide verhalen en mooie foto’s, zijn dat niet. Ze zijn de laatste tien jaar vooral verdwenen. Belangrijkste oorzaak: bedrijven wilden niet meer in magazines adverteren, omdat ze in mobiele digitale media betere kanalen zagen om in contact met hun doelgroepen te komen. Lezers hadden in dit spel geen stem: ze moesten steeds meer vanaf het scherm gaan lezen.

 
 

En zo werden de verhalen in digitale magazines en nieuwsbrieven korter, omdat digitaal lezen minder prettig is. Redactionele artikelen kregen de afmetingen en diepgang van een whatsapp bericht. Naar de achtergrond raakte wat papieren magazines zo uniek maakt: redactionele aandacht en ondersteuning van mensen die hun gedachten graag goed onder woorden willen brengen.

Met het nieuwe Vakblad Projectmanagement wil KWD Resultaatmanagement de lezer weer op de eerste plaats zetten. De artikelen in het vakblad krijgen daarom de redactionele ondersteuning van gelouterde vakbladjournalisten. In de redactieraad, waarin professionals en wetenschappers zitten, wordt besproken welke onderwerpen voor projectmanagers van belang zijn en dus in de vorm van een artikel of interview een plaats verdienen in het vakblad: een garantie voor kwaliteit. Dat is allemaal niet nieuw, maar een Best Practice die zich in het verleden bewezen heeft. Hoogwaardige lezerskwaliteit gemaakt voor en door de doelgroep projectmanagers.

KWD Resultaatmanagement, de uitgever van het tijdschrift, nodigt iedere professional van harte uit artikelen in te sturen. De redactionele kolommen van het vakblad staan open voor kwaliteitsverhalen.

Het omslag van het Vakblad laat zien wat het magazine beoogt: vertellen hoe projecten onder het waakzaam oog van Ervaring kunnen groeien en tot volle wasdom kunnen komen en daarna op eigen benen kunnen staan. Een kwaliteitscadeau voor de lezer, dat zal elke editie zijn. Door het formaat van het magazine neemt u dit makkelijk mee. Artikelen in combinatie met hun vormgeving, nemen u mee naar creatieve momenten van bezinning en leren.

KWD Resultaatmanagement wil zijn professionele kennis en dat van anderen graag met u delen. Deze eerste editie is daar een proeve van. Welkom als lezer en we horen graag van u welke artikelen/onderwerpen een plaats verdienen in dit nieuwe Vakblad Projectmanagement.

Met vriendelijke groet
Redactie Vakblad Projectmanagement

Ben Berndt
Cok de Zwart
Fred Heemstra
Jack van Grunsveen
Luuk Ketel
Leo Klaver

Het email-adres van de redactie is: vakblad@kwdrm.nl

Artikelen

Hieronder vind je een deel van de artikelen uit deze editie van het Vakblad Projectmanagement. Wil je ook een abonnement? Vul dan het formulier in op de pagina van het Vakblad Projectmanagement.