TU Delft

Case: Wetenschappelijk onderzoek: Governance van ERP implementaties

De Technische Universiteit Delft en KWD werken samen in wetenschappelijk onderzoek naar projecten. Deel daarvan is promotieonderzoek door onze collega Jaap Stoppels.

 

Resultaat

Jaap onderzoekt de rol van senior users in tijdelijke project en programma stuurgroepen.  Dit gaat leiden tot meer inzicht in de succesfactoren van senior managers in de stuurgroepen, met een focus op ERP implementaties.

Opdracht

Het instellen van een tijdelijke stuurgroep is een van de mogelijkheden om project-governance vorm te geven bij grote en complexe programma’s en projecten. Zowel PMI, Prince2 als IPMA benoemen deze optie. In de stuurgroep zitten senior managers als belangrijke stakeholders, vaak in de rol van “Senior User”. Er is nauwelijks onderzoek naar wat deze stuurgroepleden succesvol maakt. Het onderzoek van Jaap gaat een bijdrage leveren aan wetenschappelijk inzicht en zal leiden tot aanbevelingen voor de praktijk.  

Projectdetails

Onderzoek
Wetenschap
  • Jaap Stoppels

    Project Manager

    Jaap gaat voor wat de klant nodig heeft, niet alleen voor wat de klant vraagt. Resultaat staat hierbij voorop, in maximale samenwerking met alle betrokkenen.

    Meer over Jaap Stoppels

  • Jaap Stoppels

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht