Bilthoven Biologicals

Case: Verdubbel de output van het medicijn BCG

Bilthoven Biologicals (BBio) is één van de grootste producenten van poliovaccins ter wereld. Daarnaast produceert het bedrijf als één van de weinige producten ter wereld BCG. Een medicijn voor de behandeling van blaaskanker. Door de grote wereldwijde vraag naar BCG had Bbio de behoefte de productie van BCG in korte tijd meer dan te verdubbelen.

 

Resultaat

Met een duidelijk plan is de productiecapaciteit van BCG in stappen aanzienlijk verhoogd. In De verwachting is dat na 3 jaar de productie van BCG daadwerkelijk is verdubbeld en de plannen voor extra productiecapaciteit liggen klaar.

Opdracht

Mathijs is gevraagd alle ideeën en mogelijkheden die er zijn om de productie te verhogen te structureren en in een ‘roadmap’ te visualiseren. Zorgen dat de juiste prioriteiten gesteld zijn. Niet alleen binnen de productie van BCG maar ook in samenhang met de andere producten die Bbio produceert. En zorg dat de belangrijkste stakeholders en medewerkers in de fabriek meegenomen worden in de aanpak die zorgt voor de verdubbeling van de productie.

Aanpak

Luisteren, plannen, terugkoppelen en uitvoeren. De kennis is bij Bbio aanwezig. De capaciteit om dat gestructureerd en planmatig vast te leggen niet. De eerste paar maanden hebben voornamelijk bestaan uit het interviewen van Bbio medewerkers. Deze kennis is in een plan neergelegd en door middel van  terugkoppelingen steeds verder uitgekristalliseerd tot een helder plan. Daarna is met draagvlak binnen de organisatie de verandering met succes opgepakt.

Projectdetails

Programmamanagement
Industrie

Bedankt, je hebt echt bijgedragen aan de gezondheid van mensen.

Jan-Erik Zandbergen CEO Bbio

Deel de case

  • Mathijs Rauwenhoff

    Projectmanager

    Zeer ervaren programmamanager die in staat is om complexe projecten en programma’s tot een goed einde te brengen. Hij richt zich daarbij op alle fases van het project, van ontwerp tot implementatie en het daadwerkelijke gebruik na de verandering. Mathijs heeft ervaring in traditionele ‘waterval’ en in Agile/scrum omgevingen.

    Meer over Mathijs Rauwenhoff

  • Mathijs Rauwenhoff

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht