ROC Nijmegen

Case: Vanuit niets naar gepubliceerde aanbesteding in een maand

Stel, je wilt dit jaar nog software selecteren en implementeren voor je financiële administratie en inkoop. Het is al februari en de tijd die overblijft voor de implementatie is de tijd die overblijft na aanbesteding. Zaak dus om een snelle en toch gedegen aanbesteding op poten te zetten.

 

Resultaat

Ronald Kappert heeft het ROC Nijmegen geholpen door de documentatie voor de aanbesteding in een maand af te ronden. Zijn voornaamste bijdrage lag in het opstellen van het Programma van Eisen en de Open Vragen. Daarnaast heeft hij een grote invloed gehad op de keuze voor een aanbestedingsstrategie.

Opdracht

Ronald werd gevraagd het ROC Nijmegen te helpen bij het opstellen van aanbestedingsdocumenten, in het bijzonder het Programma van Eisen, met als oogmerk de publicatie van deze aanbesteding een maand na de start van de opdracht. De aanbesteding beoogt software te verwerven ter ondersteuning van de processen voor de Financiële Administratie en voor Inkoop. Ronald heeft gezorgd voor:

 • het bepalen van de scope van de aanbesteding;
 • het opstellen van het Programma van Eisen;
 • het opstellen van de Open Vragen;
 • het vaststellen van de aanbestedingsstrategie.

Voor het opstellen van het Programma van Eisen kon Ronald gebruik maken van sjablonen van eerdere door hem uitgevoerde aanbestedingen, aangevuld met specifieke eisen vanuit ROC Nijmegen die hij ophaalde in workshops met de betrokken afdelingen.

Projectdetails

Aanbesteding
Onderwijs

Ronald had meteen contact met iedereen die rond liep. Hij werd opgenomen in de organisatie. Hij maakte zich de materie snel eigen en wist lastige dingen goed te benoemen en te bespreken.

Rob Keemink, directeur operations ROC Nijmegen

Deel de case

 • Ronald Kappert

  Senior Projectmanager

  Scherp analyserend manager met drive om oplossingen te (laten) creëren. Werkt graag aan projecten met een organisatiebrede impact, ook op internationaal niveau. Vanuit structuur en overzicht werkt hij aan effectief vormgegeven projecten. Hij stelt resultaat centraal en denkt kritisch mee over wat dat praktisch betekent.

  Meer over Ronald Kappert

 • Ronald Kappert

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 088 266 28 70 Stuur ons een bericht