Facilicom Services

Case: Klaar voor de toekomst: Herontwerp Facilitaire processen en ICT

Facilicom Services (FS) ontzorgt haar klanten voor alle facilitaire processen en is hierin een van de marktleiders in de Benelux. Voor het technische onderhoud heeft FS een grote groep eigen monteurs, de andere dienstverlening wordt ingekocht. Het BPR-programma “FINO” zorgt voor nieuwe processen en systemen, met als doelen het vergroten van het operationele resultaat en het foutloos mogelijk maken van nieuwe typen dienstverlening.

 

Resultaat

De eerder vastgelopen implementatie is losgetrokken. Doelprocessen en automatisering zijn helder. De ICT systemen (SAP ECC, SAP CRM, Axxerion, Ortec) zijn ingericht in volgorde van business prioriteit. De verschillende testrondes lopen op basis van testscripts. De aanpalende ICT architectuur is vastgesteld of onderhanden. 

Opdracht

De vraag aan Jaap was om in de rol van projectmanager de realisatie van aangepaste business processen en de automatisering te organiseren.  Processen behelzen o.a. verkoop, inkoop, planning, HR, operationeel meldingsproces, preventief onderhoud en finance.

Aan de vraag is voldaan via het helder krijgen van de gewenste business processen (samen met key users, lijnmanagers en een business consultant), het vertalen daarvan in automatisering (met ICT consultants en architecten) en het organiseren van testen (met een teamleider en de key users). Daarnaast ondersteunt Jaap de change manager en migratie manager vanuit zijn ervaring met business change management, data migratie en cut over planning bij ERP implementaties.

De gekozen aanpak is een combinatie van “waterval” (o.a. blauwdruk fase) met iteratieve sprints voor detail ontwerp en ontwikkeling.

Projectdetails

ICT en fulfilment proces
Zakelijke dienstverlening
  • Jaap Stoppels

    Project Manager

    Jaap gaat voor wat de klant nodig heeft, niet alleen voor wat de klant vraagt. Resultaat staat hierbij voorop, maar in maximale samenwerking met alle betrokkenen.

    Meer over Jaap Stoppels

  • Jaap Stoppels

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over onze aanpak van het succesvol managen van projecten en programma’s.

Bel ons op 030 – 600 47 79 Stuur ons een bericht