Klaar voor de toekomst: Herontwerp Facilitaire processen en ICT

Bas van der Meijden

Facilicom Services (FS) ontzorgt haar klanten voor alle facilitaire processen en is hierin een van de marktleiders in de Benelux. Voor het technische onderhoud heeft FS een grote groep eigen monteurs, de andere dienstverlening wordt ingekocht. Het BPR-programma “FINO” zorgt voor nieuwe processen en systemen, met als doelen het vergroten van het operationele resultaat en het foutloos mogelijk maken van …

Recycling als missie

Bas van der Meijden

URENCO produceert verrijkt uranium. Als de fabriek in Almelo ooit ontmanteld wordt, is hoogwaardige technologie nodig voor decontaminatie en recycling. URENCO wil snel die technologie en competenties beschikbaar hebben en dit in een masterplan vastleggen.

Afsluiting nieuw contract leidt tot herinrichting van organisatie

Bas van der Meijden

Sodexo is één van de grootste leveranciers van facilitaire dienstverlening ter wereld. Bij het afsluiten van een contractverlenging met een grote internationale klant bleek dat de organisatie niet compliant met de contractafspraken functioneerde.

Inzicht door Integratie

Bas van der Meijden

Vanwege de snelle groei van Sator door verschillende overnames, is besloten om een aantal financiële afdelingen te integreren. Resultaat is een gecentraliseerde afdeling die werkt met één ondersteunend software pakket.  Na de integratie konden de business nieuwe inzichten worden geboden met gestandaardiseerde rapportages en werd een verdere stroomlijning van processen en de organisatie mogelijk.

Raad & Bijstand bij IT-project Raad voor Rechtsbijstand

Bas van der Meijden

Rijksoverheid wil grote IT-projecten toetsen op risico’s en slaagkans voorafgaand aan realisatie. Een door deskundigen opgesteld CIO oordeel is een van de nieuwe instrumenten hiervoor. Hoe doe je dat?

Meer tijd voor de zorg

Bas van der Meijden

Zorgverleners in de thuiszorg zijn veel tijd kwijt aan hun administratie. PrivaZorg ondersteunt haar zelfstandige zorgverleners (zzp-ers) met innovatieve oplossingen zodat zij hun tijd kunnen besteden aan hun passie: de zorg voor hun cliënten in plaats van aan administratieve handelingen.

Neerzetten scaled agile software fabriek

Bas van der Meijden

De applicatie waarin de NS haar landelijke materieelplanning maakt is dringend aan vervanging toe. Het project loopt al een tijdje maar door diverse scope discussies was er  onvoldoende zicht op het halen van de deadline. Toch is het gelukt het project op de rails te krijgen!

Vernieuwing van de informatievoorziening, noodzakelijk! (deel 3)

Bas van der Meijden

Nadat in 2013 Miljoenen euro’s te veel zijn uitgekeerd aan de WKB, heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten het organisatie onderdeel Belastingen op de schop te nemen.  De focus moet weer terug naar een ‘robuust en betrouwbare’ organisatie en informatievoorziening. 

Big Data: 20 Miljoen Product Marketing alerts per jaar

Bas van der Meijden

Elsevier werkt wereldwijd samen met experts om world-class content te realiseren die vernieuwend en innovatief is voor de Health Care markt. Elsevier wil de huidige gefragmenteerde product marketing berichten naar eindgebruikers vervangen door één oplossing en de adoptie van een marketing framework met marketing programs die gericht zijn op de customer journey.