Contact

The Conncetion

Sinds 2019 is KWD onderdeel van Conclusion, een volwaardig ecosysteem van ruim 25 expertbedrijven die zich samen richten op business transformaties en IT-services: van strategie en design, tot implementatie, beheer en doorontwikkeling. Van april 2022 tot december 2022 heb ik het jaarlijkse talenten programma ‘’The Connection’’ van Conclusion gevolgd. Na een tweejarig afwezigheid in verband met de corona maatregelen was er dit jaar weer een nieuwe editie.

Werken bij KWD

Voor deelname aan The Connection, worden er 30 talenten uit bedrijven van het Conclusion Ecosysteem geselecteerd. Ik ben door KWD opgegeven en vervolgens door Conclusion geselecteerd om als eerste KWD’er deel te nemen aan het programma. Tijdens het programma staan thema’s als (persoonlijk) leiderschap, (projectmatig) samenwerken en netwerken centraal. Kennis en vaardigheden worden verkregen met inspirerende sessies, leren van praktijkervaring en reflectie.

Als startende KWD’er begin je met een persoonlijk ontwikkel assessment waarbij je een uitgebreid rapport krijgt waarin je kwaliteiten en persoonlijkheden omschreven staan. Het ‘’The Connection’’ programma sluit hier mooi op aan, beginnend bij de Fitch test waarbij je een SWOT-analyse van je persoonlijke eigenschappen krijgt. Ik vind de SWOT-analyse echt een goed inzicht geven. Na de Fitch test ga je twee keer voor een tweedaagse cursus naar De Baak voor het IK en WIJ programma. Samen met dertig collega’s van Conclusion ga je daar verder aan de slag met hoe je bent, hoe word ik gezien door de groep? Hoe kan ik het beste samenwerken? Wanneer moet ik leiden en wanneer volgen? Kernwaarden, talenten, drijfveren en overtuigingen staan hier centraal.

Na het IK en WIJ programma ging het programma verder waarbij de deelnemers konden kiezen uit de workshops; Time To Think x Design Thinking, consultative selling en de leiders van morgen. Ik heb gekozen voor de workshop ‘’de leiders van morgen’’ omdat deze workshop het best bij mijn ontwikkelingen als projectmanager aansluit. Tijdens de workshops hebben we trainingen gekregen in ‘’Gespreksvaardigheden’’ en ‘’Scenarioplanning’’. Bij scenarioplanning denk je na over de toekomst en de methode kan gebruikt worden door projectmanagers voor risicoanalyses.

De laatste maanden van het programma ben ik samen met zes andere deelnemers aan de slag gegaan met een strategisch bedrijfsvraagstuk vanuit de Conclusion. Ons onderzoek heeft vele inzichten in kaart gebracht om de bedrijven die samen Conclusion vormen, beter te laten samenwerken. Het doel van een goede samenwerking werd al snel duidelijk; nog mooiere en complexere business en IT-vraagstukken voor onze klanten oplossen.

Ik heb The Connection als een heel waardevol programma ervaren. In mijn eerste jaar bij KWD als projectmanager heb ik, naast projectmanagement kennis en ervaring, veel over mezelf geleerd. Het meest waardevol waren de momenten met collega’s van Conclusion bij De Baak. Bij KWD heb je de unieke kans om te leren en groeien op het tempo dat je zelf aankan en dat bij je ambitie past.

Eén van de lessen die ik heb geleerd is de invloed die mijn persoonlijke eigenschappen op anderen kunnen hebben. Ik hou ervan om in nieuwe situaties te komen en af en toe een risico te nemen. Dat gedrag kan, als anderen erin meegezogen worden, een stressvol gevoel geven aan de ander. Ik hou niet van strakke kaders in mijn werk of privé. Er zijn echter veel mensen die niet kunnen werken en zich niet op hun gemak voelen zonder kaders. Door deze bewustwording kan ik beter samenwerken met de teamleden in mijn projecten.

Kortom, deelnemen aan het “The Connection” programma via KWD heeft goed bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling doordat dit programma zo uniek en veelzijdig is.

KWD

Peter van Dongen

Ondernemende, verbindende en resultaatgerichte manager die effectief werkt. Met zijn sterk analytische vermogen, krijgt hij snel inzicht in nieuwe informatie om daar logische conclusies uit te trekken en deze te delen met zijn omgeving.  Als bruggenbouwer zorgt hij voor afspraken en structuur. Zijn Agile mindset focust zich op het ontwikkelen van waardevolle resultaten voor mensen en organisaties.

Meer over Peter van Dongen